Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve


grillezett egész grillcsirke kolbásszal almával töltve okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 2 kg egész csirke
 ¼ evőkanál fekete bors
 1 evőkanál sótlan vaj
 1 darab zellerszár
 150 ml csirke alaplé
 ¼ evőkanál szárított zsálya
 100 g szárított kenyérfűszerezetlen, kockázva
 1 darab almakockázva
 250 g kolbászhúskülseje eltávolítva
 ½ evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál almás fűszerkeverék
 1 teáskanál
 ½ fej fehérhagymaapróra vágva
 ½ fej fehérhagymaszeletelve
Elkészítés - Töltelék
1

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt, és fakanállal morzsoljuk össze.

2

Amikor a kolbászhús barnulni kezd, adjunk hozzá a vajat, a zellert, az aprított hagymát, a kockázott almát, a zsályát, a sót és a borsot. Süssük 5-7 percen keresztül gyakran kevergetve, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az alaplé felét és a kenyérkockákat. Óvatosan forgassuk össze, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés - grillcsirke
4

A fa pellet grillsütőt csukott fedél mellett melegítsük elő 205°C-ra.

5

Alaposan öblítsük le az egész csirkét és töröljük át papírtörlővel.

6

A szeletelt hagymát helyezzük az öntöttvas serpenyő vagy tepsi aljára. Helyezzük rá a csirkét és töltsük meg a pihentetett töltelékkel.

7

A grillcsirkét kívülről szórjuk meg az almás fűszerkeverékkel és dörzsöljük be alaposan minden részen, ügyelve a szárnyak, combokra.

8

A 205°C-ra melegített pellet grillsütőben süssük 45 percig a grillcsirkét. Ekkor a még almásabb ízekért permetezzük át a húst 50-50 arányú almalé-almaecet keverékkel.
Öntsük alá az alaplé másik felét és süssük további 30 percen keresztül.

9

Akkor vegyük le a grillről, amikor a belső hőmérséklet eléri a 73-74°C-ot, és már a bőre is megpirult.
Érdemes a mellcsont mellett mérni a hőmérsékletet.
Felszeletelés előtt 15 percig pihentessük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
BBQ sertésoldalasA száraz fűszeres bbq oldalas a grillezés egyik legszebb és legfinomabb terméke. Annyira szeretik az egész világon, hogy a top grill és barbecue alapanyagról van szó. Már elkészítése után a fellegekben fogunk járni a mennyei illatoktól.
Pénztárcabarát babos tésztaEgy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.
Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg egész csirke
 ¼ evőkanál fekete bors
 1 evőkanál sótlan vaj
 1 darab zellerszár
 150 ml csirke alaplé
 ¼ evőkanál szárított zsálya
 100 g szárított kenyérfűszerezetlen, kockázva
 1 darab almakockázva
 250 g kolbászhúskülseje eltávolítva
 ½ evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál almás fűszerkeverék
 1 teáskanál
 ½ fej fehérhagymaapróra vágva
 ½ fej fehérhagymaszeletelve

Elkészítés

Elkészítés - Töltelék
1

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt, és fakanállal morzsoljuk össze.

2

Amikor a kolbászhús barnulni kezd, adjunk hozzá a vajat, a zellert, az aprított hagymát, a kockázott almát, a zsályát, a sót és a borsot. Süssük 5-7 percen keresztül gyakran kevergetve, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az alaplé felét és a kenyérkockákat. Óvatosan forgassuk össze, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés - grillcsirke
4

A fa pellet grillsütőt csukott fedél mellett melegítsük elő 205°C-ra.

5

Alaposan öblítsük le az egész csirkét és töröljük át papírtörlővel.

6

A szeletelt hagymát helyezzük az öntöttvas serpenyő vagy tepsi aljára. Helyezzük rá a csirkét és töltsük meg a pihentetett töltelékkel.

7

A grillcsirkét kívülről szórjuk meg az almás fűszerkeverékkel és dörzsöljük be alaposan minden részen, ügyelve a szárnyak, combokra.

8

A 205°C-ra melegített pellet grillsütőben süssük 45 percig a grillcsirkét. Ekkor a még almásabb ízekért permetezzük át a húst 50-50 arányú almalé-almaecet keverékkel.
Öntsük alá az alaplé másik felét és süssük további 30 percen keresztül.

9

Akkor vegyük le a grillről, amikor a belső hőmérséklet eléri a 73-74°C-ot, és már a bőre is megpirult.
Érdemes a mellcsont mellett mérni a hőmérsékletet.
Felszeletelés előtt 15 percig pihentessük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66