Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Egészben sült malac – Ladányi János receptje

Egészben sült malac – Ladányi János receptje


MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi barátunk egy zseniális egészben sült malacot készített el - a Zgrills 1100b2 fa pellet grillsütőn -, Ladányi János (South Smoke BBQ) receptje alapján. Köszönjük!

Adag12 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő7 óraÖsszesen8 óra
Hozzávalók
 1 darab kizsigerelt egész malackb. 13-15 kg
 jéghideg víza locsoláshoz
A 72 órás pácléhez:
 20 l víz
 1,20 kg só (6% os sóoldat!)
 10 darab babérlevél
 1 teáskanál mustármag
 1 teáskanál egész fekete bors
 1 evőkanál római kömény
 10 gerezd roppantott fokhagyma
Elkészítés
1

20 liter langyos vízhez adjuk hozzá a sót és keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. Tegyük bele a pác további hozzávalóit is, majd forraljuk fel.

2

A malac bordáiról távolítsuk el a hártyát és vágjuk be végig a csont mellett.
A lapockánál és a combnál szintén vágjuk be csontig.
Nagyon fontos! A bőr lesz a malac deflektora, nagyon ügyfeljünk rá, hogy ne sértsük meg, ne szúrjuk át!

3

A páclé visszahűtése után tegyük bele az egész malacot és pácoljuk 72 órán keresztül.
Fontos, hogy ez az egész malac ne fagyasztott legyen! Minden nap kétszer fordítsuk át benne.

4

A sütőnket melegítsük fel 140°C-ra.
A pácléből kivéve nem kell áttörölni a malacot, csak a fülét és farkát vonjuk be alufóliával, mert azok könnyen megéghetnek.
Hasüreggel lefelé terítsük ki a rácsra és tegyük be a smokerbe.

5

A malac bőrét citrommal és sóval dörzsöljük be, így gyorsabban fog száradni a bőre és ropogósabb lesz.

6

A sütés egy ekkora malacnál, kb. 6-7 óra lesz összesen.
Az első 2 óra után jéghideg vízzel locsoljuk meg. Így visszahűl a bőre és nem reped szét. A sütés utolsó órájában már nem szabad locsolni.
A sütés alatt, ha úgy látjuk, hogy a bőre túl feszes, akkor hidegvízzel leönthetjük. Fontos, hogy ne túl sűrűn locsoljuk, mert akkor puha marad a bőr.

7

Amikor malacunk a combban és a lapockában mérve eléri a 84°C-os maghőt, akkor emeljük fel a grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra.
Figyeljünk rá, hogy a maghő mérésekor ne érjen csontot a szonda, illetve vastagabb részen mérjük a hőt.

8

Egészen addig süssük, amíg el nem éri a 92°C-os maghőt - malacunk ekkor készen van. Ahogy Tomi mondja a videókban: indulhat a halózás!

9

Az egészben sült malac receptjét köszönjük Ladányi Jánosnak (South Smoke BBQ).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.
Sült sós perec sörös sajtmártássalTunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.
Grillezett spárga baconbe tekerveBaconbe tekerve minden étel jobb. Persze bacon rajongóként nehéz is máshogy vélekedni. Ezért is szenvedélyünk mindent baconbe csomagolni és grillen megsütni. Most a népszerű grillköret, a spárga került a szalonna szorításába.
Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája HúsvétGrill recept videó: Szoky Húsvétra tarját, oldalast, csülköt készített kedvenc pellet grillsütöjén. Lesd el a praktikát, tippeket.Lesd el a praktikákat, tippeket és készítsd el otthon te is, akár ünnep van, akár nem.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab kizsigerelt egész malackb. 13-15 kg
 jéghideg víza locsoláshoz
A 72 órás pácléhez:
 20 l víz
 1,20 kg só (6% os sóoldat!)
 10 darab babérlevél
 1 teáskanál mustármag
 1 teáskanál egész fekete bors
 1 evőkanál római kömény
 10 gerezd roppantott fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

20 liter langyos vízhez adjuk hozzá a sót és keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. Tegyük bele a pác további hozzávalóit is, majd forraljuk fel.

2

A malac bordáiról távolítsuk el a hártyát és vágjuk be végig a csont mellett.
A lapockánál és a combnál szintén vágjuk be csontig.
Nagyon fontos! A bőr lesz a malac deflektora, nagyon ügyfeljünk rá, hogy ne sértsük meg, ne szúrjuk át!

3

A páclé visszahűtése után tegyük bele az egész malacot és pácoljuk 72 órán keresztül.
Fontos, hogy ez az egész malac ne fagyasztott legyen! Minden nap kétszer fordítsuk át benne.

4

A sütőnket melegítsük fel 140°C-ra.
A pácléből kivéve nem kell áttörölni a malacot, csak a fülét és farkát vonjuk be alufóliával, mert azok könnyen megéghetnek.
Hasüreggel lefelé terítsük ki a rácsra és tegyük be a smokerbe.

5

A malac bőrét citrommal és sóval dörzsöljük be, így gyorsabban fog száradni a bőre és ropogósabb lesz.

6

A sütés egy ekkora malacnál, kb. 6-7 óra lesz összesen.
Az első 2 óra után jéghideg vízzel locsoljuk meg. Így visszahűl a bőre és nem reped szét. A sütés utolsó órájában már nem szabad locsolni.
A sütés alatt, ha úgy látjuk, hogy a bőre túl feszes, akkor hidegvízzel leönthetjük. Fontos, hogy ne túl sűrűn locsoljuk, mert akkor puha marad a bőr.

7

Amikor malacunk a combban és a lapockában mérve eléri a 84°C-os maghőt, akkor emeljük fel a grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra.
Figyeljünk rá, hogy a maghő mérésekor ne érjen csontot a szonda, illetve vastagabb részen mérjük a hőt.

8

Egészen addig süssük, amíg el nem éri a 92°C-os maghőt - malacunk ekkor készen van. Ahogy Tomi mondja a videókban: indulhat a halózás!

9

Az egészben sült malac receptjét köszönjük Ladányi Jánosnak (South Smoke BBQ).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egészben sült malac – Ladányi János receptje
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66