Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült sós perec sörös sajtmártással

Sült sós perec sörös sajtmártással


Sós perec recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Tunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.

Adag6 főre
Előkészítési idő1 óra 30 percFőzési idő30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók a perec tésztához
 60 g olvasztott, sótlan vaj
 száraz élesztő por
 olívaolaj
 10 csésze víz
 1 teáskanál cukor
 0,66 csésze szódabikarbóna
 4,50 csésze liszt
 1,50 csésze langyos víz
 1 nagy tojássárgája 1 evőkanál vízzel elkeverve
 tengeri só (ha van akkor füstölt)
Hozzávalók a sörös sajtmártáshoz
 2 reszelt cheddar sajt
 0,50 csésze krémsajt, szobahőmérsékletű
 0,50 evőkanál Worcester-szósz
 2 teáskanál dijoni mustár
 2 gerezd fokhagyma, aprított
 1 teáskanál paprika (igényszerint csípős is lehet)
 0,50 csésze sör
Elkészítés - perectészta
1

Tegyük egy dagasztó tálba a langyos vizet és a cukrot majd szórjuk rá az élesztőt és kis keverés utána hagyjuk így 5-6 percig, amíg el nem kezd habzani.

2

Tegyük a lisztet, a sót és a vajat is a tálba, majd kezdjük el összegyúrni a leendő tésztát. Addig dagasszuk, amíg egyenletes, sima tésztát nem kapunk. Ha van otthon dagasztógép nagyon sok időt spórolhatunk meg.

3

Vegyük ki a tésztát a tálból és fedjük le egy meleg helyen, amíg a duplájára nem kel.

4

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor itt az idő, hogy izzon az Okosgrill, egészen 175°C-ig melegítsük fel.

5

Amíg kel a tészta és melegszik a grill a 10 csésze vizet tegyük egy lábasba és kezdjük el forralni, majd öntsük bele a szódabikarbónát és keverjük el.

6

A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre, majd mindegyikből sodorjunk "kötelet".

7

Most jöhet a klasszikus perec forma. A sodort kötél formákat igazítsuk fordított U alakba két végével lefelé. A két végét tekerjük össze kétszer, majd fordítsuk rá a U alak félkör részére. Ha minden jól megy, akkor most egy perec kinézetű tésztát kaptunk. Ha nem, akkor gyakoroljunk tovább.

8

Minden perecet egyesével 30 másodpercig főzzünk majd óvatosan vegyük ki és egy olajjal kikent tepsire vagy sütőpapírra tegyük rá.

9

Ecset segítségével kenjük meg tojássárgájával és ízlésünknek megfelelően szórajuk meg sóval a pereceket. Ha ínyencek vagyunk mehet rá köménymag vagy egy kis chilipor is.

10

A tepsit helyezzük el a felmelegített grillsütőn és 25-30 perc múlva kész is lesz a finomság.

Elkészítés - sörös sajtmártás
11

Egy kisebb lábasban, alacsony lángon keverjük össze a reszelt cheddar sajtot, dijoni mustárt, krémsajtot, Worcester-szószt, fokhagymát, paprikát, majd szép lassan adagoljuk hozzá a sört.
Ha igazán figyelni szeretnénk az arányokra, időnként egy-egy korty a szakácsnak sem árthat.
Addig keverjük és forrajuk a hozzávalókat, amíg sima, csomómentes mártogatóst nem kapunk.

12

Az elkészült pereceket a sörös sajtmártással tálaljuk. Kifejezetten alkalmas forma-1, motorsport, foci, kézilabda, kosármeccs nézése közben fogyasztani, mi legutóbb például jégkorong meccsel teszteltük és akkor is működött a recept, nagyon jól esett a perec. 🙂

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rizskoch, rizsfelfújt Milestone66 Pink-kelEddig is készítettünk már izgalmas dolgokat a grillsütőben és ez most sincs másképp! Következzen most egy rizskoch, rizsfelfújt recept, mégpedig Milestone66 Pink-kel fűszerezve.
Bostoni sült babIzgalmas új-angliai ételt hoztunk el nektek recept videó formájában a bostoni sült babbal. Füstös íz, erős bab, csúszós édes-sós íz. Marhahússal és sertéssel is működik, ez a bostoni - kvázi - chilis bab. Ha újdonságra vágysz ezt a receptet válaszd!
Smashed burger egyszerűenA hamburger forradalom lecsengőben van és a logikát nélkülöző extrémitások után visszatérünk lassan a klasszikus alaptételekhez. A smashed burger egyszerű, roppanós, de mégis extra szaftos húst ígér, ahol az ízélmény fókusza a hús, a sajt és a bacon triumvirátusa.
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.

Hozzávalók

Hozzávalók a perec tésztához
 60 g olvasztott, sótlan vaj
 száraz élesztő por
 olívaolaj
 10 csésze víz
 1 teáskanál cukor
 0,66 csésze szódabikarbóna
 4,50 csésze liszt
 1,50 csésze langyos víz
 1 nagy tojássárgája 1 evőkanál vízzel elkeverve
 tengeri só (ha van akkor füstölt)
Hozzávalók a sörös sajtmártáshoz
 2 reszelt cheddar sajt
 0,50 csésze krémsajt, szobahőmérsékletű
 0,50 evőkanál Worcester-szósz
 2 teáskanál dijoni mustár
 2 gerezd fokhagyma, aprított
 1 teáskanál paprika (igényszerint csípős is lehet)
 0,50 csésze sör

Elkészítés

Elkészítés - perectészta
1

Tegyük egy dagasztó tálba a langyos vizet és a cukrot majd szórjuk rá az élesztőt és kis keverés utána hagyjuk így 5-6 percig, amíg el nem kezd habzani.

2

Tegyük a lisztet, a sót és a vajat is a tálba, majd kezdjük el összegyúrni a leendő tésztát. Addig dagasszuk, amíg egyenletes, sima tésztát nem kapunk. Ha van otthon dagasztógép nagyon sok időt spórolhatunk meg.

3

Vegyük ki a tésztát a tálból és fedjük le egy meleg helyen, amíg a duplájára nem kel.

4

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor itt az idő, hogy izzon az Okosgrill, egészen 175°C-ig melegítsük fel.

5

Amíg kel a tészta és melegszik a grill a 10 csésze vizet tegyük egy lábasba és kezdjük el forralni, majd öntsük bele a szódabikarbónát és keverjük el.

6

A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre, majd mindegyikből sodorjunk "kötelet".

7

Most jöhet a klasszikus perec forma. A sodort kötél formákat igazítsuk fordított U alakba két végével lefelé. A két végét tekerjük össze kétszer, majd fordítsuk rá a U alak félkör részére. Ha minden jól megy, akkor most egy perec kinézetű tésztát kaptunk. Ha nem, akkor gyakoroljunk tovább.

8

Minden perecet egyesével 30 másodpercig főzzünk majd óvatosan vegyük ki és egy olajjal kikent tepsire vagy sütőpapírra tegyük rá.

9

Ecset segítségével kenjük meg tojássárgájával és ízlésünknek megfelelően szórajuk meg sóval a pereceket. Ha ínyencek vagyunk mehet rá köménymag vagy egy kis chilipor is.

10

A tepsit helyezzük el a felmelegített grillsütőn és 25-30 perc múlva kész is lesz a finomság.

Elkészítés - sörös sajtmártás
11

Egy kisebb lábasban, alacsony lángon keverjük össze a reszelt cheddar sajtot, dijoni mustárt, krémsajtot, Worcester-szószt, fokhagymát, paprikát, majd szép lassan adagoljuk hozzá a sört.
Ha igazán figyelni szeretnénk az arányokra, időnként egy-egy korty a szakácsnak sem árthat.
Addig keverjük és forrajuk a hozzávalókat, amíg sima, csomómentes mártogatóst nem kapunk.

12

Az elkészült pereceket a sörös sajtmártással tálaljuk. Kifejezetten alkalmas forma-1, motorsport, foci, kézilabda, kosármeccs nézése közben fogyasztani, mi legutóbb például jégkorong meccsel teszteltük és akkor is működött a recept, nagyon jól esett a perec. 🙂

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült sós perec sörös sajtmártással
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66