Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt
Fasírtot készíteni bbq technikával is rendkívül egyszerű, ráadásul extra finom lesz, hála a füst ínycsiklandozó aromájának. Ez a recept vagdalt és húskenyér néven is népszerű, az USA-ban csak szimplán meatloaf-nak hívják.
Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.
Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.
Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.
Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.
Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.
A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.
Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.
Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.
Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.
Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.
Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.
Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.
A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.
Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.
Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.