Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt


egyben sült fasirt vagdalt húskenyér meatloaf recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fasírtot készíteni bbq technikával is rendkívül egyszerű, ráadásul extra finom lesz, hála a füst ínycsiklandozó aromájának. Ez a recept vagdalt és húskenyér néven is népszerű, az USA-ban csak szimplán meatloaf-nak hívják.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 25 perc
Hozzávalók
 900 g darált marhahúspl. marhanyak
 100 g kolbászhús
 120 g zsemlemorzsa
 240 ml tej
 1 fej aprított vöröshagyma
 ½ teáskanál őrölt zsálya
 2 teáskanál
 2 darab tojás
Hozzávalók - glaze
 BBQ Szósz
 150 ml almalé
1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.

3

Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.

4

Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.

5

Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.

6

A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.

7

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.

8

Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A tökéletes BBQ oldalasEzek az oldalasok kétségkívül díjazásra méltóak. Mintha versenyre készülnénk, a sertésbordákat Milestone66 Red és Yellow-val fűszerezzük és füstöljük, majd barna cukor és vaj keverékével leöntjük, becsomagoljuk, és tovább sütjük a tökéletesség érdekében.
Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhájaMárton napon hagyományosan liba recepteket készítünk. Így varázsolt Szoky is ezzel a fantasztikus libacomb recepttel a pellet grillsütőn, amihez párolt lilakáposztát és hagymás tört burgonyát is tálalt. Az eredmény fantasztikus lett, de beszéljen ő erről a videón.
Grillezett burgonya nyársakDobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.

Hozzávalók

Hozzávalók
 900 g darált marhahúspl. marhanyak
 100 g kolbászhús
 120 g zsemlemorzsa
 240 ml tej
 1 fej aprított vöröshagyma
 ½ teáskanál őrölt zsálya
 2 teáskanál
 2 darab tojás
Hozzávalók - glaze
 BBQ Szósz
 150 ml almalé

Elkészítés

1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.

3

Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.

4

Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.

5

Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.

6

A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.

7

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.

8

Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66