Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt


egyben sült fasirt vagdalt húskenyér meatloaf recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fasírtot készíteni bbq technikával is rendkívül egyszerű, ráadásul extra finom lesz, hála a füst ínycsiklandozó aromájának. Ez a recept vagdalt és húskenyér néven is népszerű, az USA-ban csak szimplán meatloaf-nak hívják.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 25 perc
Hozzávalók
 900 g darált marhahúspl. marhanyak
 100 g kolbászhús
 120 g zsemlemorzsa
 240 ml tej
 1 fej aprított vöröshagyma
 ½ teáskanál őrölt zsálya
 2 teáskanál
 2 darab tojás
Hozzávalók - glaze
 BBQ Szósz
 150 ml almalé
1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.

3

Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.

4

Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.

5

Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.

6

A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.

7

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.

8

Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.
A tökéletes meccsnézős BBQ oldalasKészüljünk fel a nyálcsorgatásra ezekkel a St. Louis-stílusú oldalasokkal. Ez a hústípus több zsírt és csontot tartalmaz, így ízletes és olcsó választás lehet, ha a tökéletes meccsnapi receptet keressük.
Baconbe tekert hot dogTudod mire vágyakozik igazából minden virsli? Egy kis bacon csomagolásra! Ez egyformán jól működik a marha- és sertéshúsból készült virsliknél is. A baconon túl adhatunk hozzá olvasztott sajtot és a többi kedvencünket a tökéletes hot dog élményért.

Hozzávalók

Hozzávalók
 900 g darált marhahúspl. marhanyak
 100 g kolbászhús
 120 g zsemlemorzsa
 240 ml tej
 1 fej aprított vöröshagyma
 ½ teáskanál őrölt zsálya
 2 teáskanál
 2 darab tojás
Hozzávalók - glaze
 BBQ Szósz
 150 ml almalé

Elkészítés

1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.

3

Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.

4

Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.

5

Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.

6

A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.

7

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.

8

Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66