Fatüzelésű vegetáriánus pizza
Hagyjuk ki most a pizza rendelést és élvezzük inkább az eredeti fatüzelésű pizzák ízeit egyenesen a fa pellet grillsütőnkből.
Egy nagy üvegtálban keverjük össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk állni, amíg a keverék el nem kezd habosodni, vagyis körülbelül 10 percig.
A tésztakeverőgép táljában keverjünk össze a liszt, a cukrot és a sót. A lisztből 30-40 grammot érdemes külön rakni, amikor már kész lesz a tésztal.
Az élesztős keverékhez adjuk hozzá az olívaolajat. Alacsony sebességű keverés mellett lassan öntsük a folyadékot a száraz hozzávalókhoz, miközben fokozatosan növeljük a keverő sebességét, amíg teljesen össze nem állnak az alapanyagok. A tésztának ekkorra simának és nem ragadósnak kellene lennie.
A tésztát ezután egy lisztezett felületre borítjuk, és a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva (hogy ne ragadjon le), 5-10 perc alatt simára és golyó alakúra gyúrjuk.
Egy nagy tálat enyhén kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk meg, hogy minden oldala bevonódjon. Takarjuk le és meleg helyen tárolva kb egy óra alatt kelesszük kétszeresére.
Ha készen állunk a sütésre, tegyük egy pizzakövet a grillrácsra, ha használni szeretnénk. Állítsuk a a fa pellet grillsütő hőmérsékletet 230℃-ra, és zárt fedél mellett melegítsük elő 15 percig.
Pizzakővel érdemesebb több időt rászánni a művelet, legalább 25-30 percet, hogy átforrósodjon a lap.
A tésztát gyúrjuk át, majd borítsuk egy lisztezett felületre, ahol nyújtsuk ki egy kb 30 cm átmérőjű körré.
Egyenletesen oszlassunk el kukoricalisztet a pizza lapáton. Ezután helyezzük át a tésztát a lapátra, kenjük meg olívaolajjal, tegyük rá a pirított fokhagymát, a sajtot, a portobello gombát, az articsókát, a parmezán sajtot és ízlés szerint chili paprikát.
Óvatosan csúsztassuk a már feltétekkel megpakolt tésztánkat a lapátról a pizzakőre. Zárjuk le a fedőt, és süssük a pizzánkat addig, amíg a széle aranybarna nem lesz, vagyis körülbelül 10-12 percig.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Egy nagy üvegtálban keverjük össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk állni, amíg a keverék el nem kezd habosodni, vagyis körülbelül 10 percig.
A tésztakeverőgép táljában keverjünk össze a liszt, a cukrot és a sót. A lisztből 30-40 grammot érdemes külön rakni, amikor már kész lesz a tésztal.
Az élesztős keverékhez adjuk hozzá az olívaolajat. Alacsony sebességű keverés mellett lassan öntsük a folyadékot a száraz hozzávalókhoz, miközben fokozatosan növeljük a keverő sebességét, amíg teljesen össze nem állnak az alapanyagok. A tésztának ekkorra simának és nem ragadósnak kellene lennie.
A tésztát ezután egy lisztezett felületre borítjuk, és a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva (hogy ne ragadjon le), 5-10 perc alatt simára és golyó alakúra gyúrjuk.
Egy nagy tálat enyhén kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk meg, hogy minden oldala bevonódjon. Takarjuk le és meleg helyen tárolva kb egy óra alatt kelesszük kétszeresére.
Ha készen állunk a sütésre, tegyük egy pizzakövet a grillrácsra, ha használni szeretnénk. Állítsuk a a fa pellet grillsütő hőmérsékletet 230℃-ra, és zárt fedél mellett melegítsük elő 15 percig.
Pizzakővel érdemesebb több időt rászánni a művelet, legalább 25-30 percet, hogy átforrósodjon a lap.
A tésztát gyúrjuk át, majd borítsuk egy lisztezett felületre, ahol nyújtsuk ki egy kb 30 cm átmérőjű körré.
Egyenletesen oszlassunk el kukoricalisztet a pizza lapáton. Ezután helyezzük át a tésztát a lapátra, kenjük meg olívaolajjal, tegyük rá a pirított fokhagymát, a sajtot, a portobello gombát, az articsókát, a parmezán sajtot és ízlés szerint chili paprikát.
Óvatosan csúsztassuk a már feltétekkel megpakolt tésztánkat a lapátról a pizzakőre. Zárjuk le a fedőt, és süssük a pizzánkat addig, amíg a széle aranybarna nem lesz, vagyis körülbelül 10-12 percig.