Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fatüzelésű vegetáriánus pizza

Fatüzelésű vegetáriánus pizza


MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Hagyjuk ki most a pizza rendelést és élvezzük inkább az eredeti fatüzelésű pizzák ízeit egyenesen a fa pellet grillsütőnkből.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő20 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók - pizzatészta:
 150 ml meleg víz 40-45℃
 210 g pizza liszt
 2,50 teáskanál száraz élesztő
 ½ teáskanál kristálycukor
 1 teáskanál
 1 evőkanál olaj
Hozzávalók - feltétek:
 35 g kukoricadara
 1 darab nagy grillezett portobello gomba szeletelve
 100 g ecetes articsókalecsepegtetve és felvágva
 200 g reszelt sajt
 50 g parmezán sajt
 ízlés szerint fokhagyma
 60 ml olívaolaj
 ízlés szerint chili paprika
Elkészítés
1

Egy nagy üvegtálban keverjük össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk állni, amíg a keverék el nem kezd habosodni, vagyis körülbelül 10 percig.

2

A tésztakeverőgép táljában keverjünk össze a liszt, a cukrot és a sót. A lisztből 30-40 grammot érdemes külön rakni, amikor már kész lesz a tésztal.

3

Az élesztős keverékhez adjuk hozzá az olívaolajat. Alacsony sebességű keverés mellett lassan öntsük a folyadékot a száraz hozzávalókhoz, miközben fokozatosan növeljük a keverő sebességét, amíg teljesen össze nem állnak az alapanyagok. A tésztának ekkorra simának és nem ragadósnak kellene lennie.

4

A tésztát ezután egy lisztezett felületre borítjuk, és a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva (hogy ne ragadjon le), 5-10 perc alatt simára és golyó alakúra gyúrjuk.

5

Egy nagy tálat enyhén kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk meg, hogy minden oldala bevonódjon. Takarjuk le és meleg helyen tárolva kb egy óra alatt kelesszük kétszeresére.

6

Ha készen állunk a sütésre, tegyük egy pizzakövet a grillrácsra, ha használni szeretnénk. Állítsuk a a fa pellet grillsütő hőmérsékletet 230℃-ra, és zárt fedél mellett melegítsük elő 15 percig.
Pizzakővel érdemesebb több időt rászánni a művelet, legalább 25-30 percet, hogy átforrósodjon a lap.

7

A tésztát gyúrjuk át, majd borítsuk egy lisztezett felületre, ahol nyújtsuk ki egy kb 30 cm átmérőjű körré.

8

Egyenletesen oszlassunk el kukoricalisztet a pizza lapáton. Ezután helyezzük át a tésztát a lapátra, kenjük meg olívaolajjal, tegyük rá a pirított fokhagymát, a sajtot, a portobello gombát, az articsókát, a parmezán sajtot és ízlés szerint chili paprikát.

9

Óvatosan csúsztassuk a már feltétekkel megpakolt tésztánkat a lapátról a pizzakőre. Zárjuk le a fedőt, és süssük a pizzánkat addig, amíg a széle aranybarna nem lesz, vagyis körülbelül 10-12 percig.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt tésztasalátaMost egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.
Speciális csirke saslik grillsütőnRablóhús vagy saslik, ki hogy hívja.. A szójában és mézben ázott csirke elképesztő! íme itt egy fantasztikus recept, amit bármikor kipróbálhatsz.
Grillcsirke otthon, könnyedénAz egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.

Hozzávalók

Hozzávalók - pizzatészta:
 150 ml meleg víz 40-45℃
 210 g pizza liszt
 2,50 teáskanál száraz élesztő
 ½ teáskanál kristálycukor
 1 teáskanál
 1 evőkanál olaj
Hozzávalók - feltétek:
 35 g kukoricadara
 1 darab nagy grillezett portobello gomba szeletelve
 100 g ecetes articsókalecsepegtetve és felvágva
 200 g reszelt sajt
 50 g parmezán sajt
 ízlés szerint fokhagyma
 60 ml olívaolaj
 ízlés szerint chili paprika

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagy üvegtálban keverjük össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk állni, amíg a keverék el nem kezd habosodni, vagyis körülbelül 10 percig.

2

A tésztakeverőgép táljában keverjünk össze a liszt, a cukrot és a sót. A lisztből 30-40 grammot érdemes külön rakni, amikor már kész lesz a tésztal.

3

Az élesztős keverékhez adjuk hozzá az olívaolajat. Alacsony sebességű keverés mellett lassan öntsük a folyadékot a száraz hozzávalókhoz, miközben fokozatosan növeljük a keverő sebességét, amíg teljesen össze nem állnak az alapanyagok. A tésztának ekkorra simának és nem ragadósnak kellene lennie.

4

A tésztát ezután egy lisztezett felületre borítjuk, és a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva (hogy ne ragadjon le), 5-10 perc alatt simára és golyó alakúra gyúrjuk.

5

Egy nagy tálat enyhén kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk meg, hogy minden oldala bevonódjon. Takarjuk le és meleg helyen tárolva kb egy óra alatt kelesszük kétszeresére.

6

Ha készen állunk a sütésre, tegyük egy pizzakövet a grillrácsra, ha használni szeretnénk. Állítsuk a a fa pellet grillsütő hőmérsékletet 230℃-ra, és zárt fedél mellett melegítsük elő 15 percig.
Pizzakővel érdemesebb több időt rászánni a művelet, legalább 25-30 percet, hogy átforrósodjon a lap.

7

A tésztát gyúrjuk át, majd borítsuk egy lisztezett felületre, ahol nyújtsuk ki egy kb 30 cm átmérőjű körré.

8

Egyenletesen oszlassunk el kukoricalisztet a pizza lapáton. Ezután helyezzük át a tésztát a lapátra, kenjük meg olívaolajjal, tegyük rá a pirított fokhagymát, a sajtot, a portobello gombát, az articsókát, a parmezán sajtot és ízlés szerint chili paprikát.

9

Óvatosan csúsztassuk a már feltétekkel megpakolt tésztánkat a lapátról a pizzakőre. Zárjuk le a fedőt, és süssük a pizzánkat addig, amíg a széle aranybarna nem lesz, vagyis körülbelül 10-12 percig.

Jó étvágyat kívánunk!
Fatüzelésű vegetáriánus pizza
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66