Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Speciális csirke saslik grillsütőn

Speciális csirke saslik grillsütőn


csirke saslik
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Rablóhús vagy saslik, ki hogy hívja.. A szójában és mézben ázott csirke elképesztő! íme itt egy fantasztikus recept, amit bármikor kipróbálhatsz.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő35 percÖsszesen50 perc
Hozzávalók
 3 rész csirkemell 1 cm-es kockára vágva
 2 gerezd aprított fokhagyma
 2 evőkanál méz
 1 adag szeletelt vagy félbevágott gomba
 0,50 evőkanál olivaolaj
 1 nagy pirosparika
 1 nagy zöldparika
 2 evőkanál bármelyik grill fűszerkeverékből vagy száraz rubból
 2 evőkanál szójaszósz
 hagyma, paradicsom, alma, stb zöldségek és gyümölcsök ízlés szerint
Eszközök
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák
Elkészítés
1

Kezdésképpen az ajánlott fűszerkeverék bármilyen lehet, de érdemes olyat választani amelyben van egy kis füstös aroma, hiszen ez adja meg a saslik különleges plusz ízét már közvetlenül a hozzávalókkal.
Zöldségekből természetesen bármi felhasználható, amit szeretnénk, a leírt gomba és paprika csak ajánlás.

2

A marinád páchoz keverjük össze egy nagyobb tálban az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet, fokhagymát és a fűszerkeveréket.

3

Ehhez az alaposan elkevert szószhoz adjuk hozzá a kockázott csirkemellet és szintén alaposan keverjük el. Ha ezzel megvagyunk érdemes minimum néhány órát (akár egy teljes éjszakát) pihentetni, hogy a csirke felvegye az ízeket.

4

Ha a saslikhoz fapálcákat használunk, akkor azokat is érdemes legalább ennyi időre vízben áztatni, mint ameddig a csirkehúsok pácolódnak. Ha fém pálcáink vannak, akkor nincs erre szükség.

5

Miután a fenti folyamatokkal készen vagyunk, a csirke és a nyárs is késznen áll a sütésre, tehát bekapcsolhatjuk és beállíthatjuk a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

6

Készítsük fel a nyársakat a bevetésre. A csirkekockák mellett tegyünk a pálcákra zöldségeket, gombát tetszőleges sorrendben.

7

Tegyük a grillrácsra a saslikot és időnként forgassuk meg, amíg a csirke el nem készül.
Ezen a hőmérsékleten (nyitott tűztérrel) ez kb 5-10 perc.
Időnként érdemes a nyársat forgatni is.
Ha van maghőmérőnk, akkor a 180 fokot kell elérnie a csirkének.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószbanEzek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.
Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvicsA vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!
Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 rész csirkemell 1 cm-es kockára vágva
 2 gerezd aprított fokhagyma
 2 evőkanál méz
 1 adag szeletelt vagy félbevágott gomba
 0,50 evőkanál olivaolaj
 1 nagy pirosparika
 1 nagy zöldparika
 2 evőkanál bármelyik grill fűszerkeverékből vagy száraz rubból
 2 evőkanál szójaszósz
 hagyma, paradicsom, alma, stb zöldségek és gyümölcsök ízlés szerint
Eszközök
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen az ajánlott fűszerkeverék bármilyen lehet, de érdemes olyat választani amelyben van egy kis füstös aroma, hiszen ez adja meg a saslik különleges plusz ízét már közvetlenül a hozzávalókkal.
Zöldségekből természetesen bármi felhasználható, amit szeretnénk, a leírt gomba és paprika csak ajánlás.

2

A marinád páchoz keverjük össze egy nagyobb tálban az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet, fokhagymát és a fűszerkeveréket.

3

Ehhez az alaposan elkevert szószhoz adjuk hozzá a kockázott csirkemellet és szintén alaposan keverjük el. Ha ezzel megvagyunk érdemes minimum néhány órát (akár egy teljes éjszakát) pihentetni, hogy a csirke felvegye az ízeket.

4

Ha a saslikhoz fapálcákat használunk, akkor azokat is érdemes legalább ennyi időre vízben áztatni, mint ameddig a csirkehúsok pácolódnak. Ha fém pálcáink vannak, akkor nincs erre szükség.

5

Miután a fenti folyamatokkal készen vagyunk, a csirke és a nyárs is késznen áll a sütésre, tehát bekapcsolhatjuk és beállíthatjuk a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

6

Készítsük fel a nyársakat a bevetésre. A csirkekockák mellett tegyünk a pálcákra zöldségeket, gombát tetszőleges sorrendben.

7

Tegyük a grillrácsra a saslikot és időnként forgassuk meg, amíg a csirke el nem készül.
Ezen a hőmérsékleten (nyitott tűztérrel) ez kb 5-10 perc.
Időnként érdemes a nyársat forgatni is.
Ha van maghőmérőnk, akkor a 180 fokot kell elérnie a csirkének.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Speciális csirke saslik grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66