Focaccia – ropogós és levegős

Könnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.
Egy nagyobb méretű edénybe öntsük bele a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd keverjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat. Alapos dagasztás után pihentessük legalább egy órán keresztül. Egy nagyon lágy, könnyű tésztát fogunk kapni.
Egy nagyobb méretű sütőedényt (tepsi, jénai, stb.) olajozzunk ki és öntsük bele a megkelt, lágy tésztát.
A tésztát egyengessük el, húzzuk ki a tepsi szélére, majd 45 percig letakarva pihentessük.
Amikor letelt az idő ujjunkkal nyomkodjuk meg, majd szórjuk meg rozmaringgal és ízlés szerint köménymaggal, nagyobb szemű sóval, de akár aszalt paradicsomot vagy olívabogyót is tehetünk rá.
A mártogatóshoz hevítsük fel az olajat, majd öntsük a felszeletelt fokhagymára és chilire.
Süssük a fa pellet grillsütőkben 220°C-on 20-25 percen keresztül.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Egy nagyobb méretű edénybe öntsük bele a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd keverjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat. Alapos dagasztás után pihentessük legalább egy órán keresztül. Egy nagyon lágy, könnyű tésztát fogunk kapni.
Egy nagyobb méretű sütőedényt (tepsi, jénai, stb.) olajozzunk ki és öntsük bele a megkelt, lágy tésztát.
A tésztát egyengessük el, húzzuk ki a tepsi szélére, majd 45 percig letakarva pihentessük.
Amikor letelt az idő ujjunkkal nyomkodjuk meg, majd szórjuk meg rozmaringgal és ízlés szerint köménymaggal, nagyobb szemű sóval, de akár aszalt paradicsomot vagy olívabogyót is tehetünk rá.
A mártogatóshoz hevítsük fel az olajat, majd öntsük a felszeletelt fokhagymára és chilire.
Süssük a fa pellet grillsütőkben 220°C-on 20-25 percen keresztül.