Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Focaccia – ropogós és levegős

Focaccia – ropogós és levegős


focaccia recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Könnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 470 g fehér liszt
 400 ml langyos víz
 1 teáskanál cukor
 1 teáskanál instant élesztő (7 g)
 1 teáskanál
 1 evőkanál olívaolaj
 olívaolaj a kelesztéshez és sütéshez
Mártogatós
 1 fej fokhagyma
 1 evőkanál chili darabolva
 120 ml forró olívaolaj
Elkészítés
1

Egy nagyobb méretű edénybe öntsük bele a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd keverjük össze.

2

Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat. Alapos dagasztás után pihentessük legalább egy órán keresztül. Egy nagyon lágy, könnyű tésztát fogunk kapni.

3

Egy nagyobb méretű sütőedényt (tepsi, jénai, stb.) olajozzunk ki és öntsük bele a megkelt, lágy tésztát.

4

A tésztát egyengessük el, húzzuk ki a tepsi szélére, majd 45 percig letakarva pihentessük.

5

Amikor letelt az idő ujjunkkal nyomkodjuk meg, majd szórjuk meg rozmaringgal és ízlés szerint köménymaggal, nagyobb szemű sóval, de akár aszalt paradicsomot vagy olívabogyót is tehetünk rá.

6

A mártogatóshoz hevítsük fel az olajat, majd öntsük a felszeletelt fokhagymára és chilire.

7

Süssük a fa pellet grillsütőkben 220°C-on 20-25 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhájaJó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.
Marhaszegyes hot dogEz a receptünk a tökéletes lehetőséget kínál, hogy elhasználjuk a maradék szegyhúst, ha már nincs annyi, hogy még egyszer jól lakhatunk belőle. Azon se lepődjünk meg, hogy ha miután megkóstoltuk ezt a típust, akkor csak azért is elkezdjük sütni a következő adag marhaszegyet, hogy a hot dogunkra jusson belőle. Ördögi kör ez...
Margherita pizzaPizza grillen? Mi sem természetesebb! Varázsoljon kertjébe olasz kemencét és süssön finom margherita pizzákat! Készítsen alapból két adagot, hisz biztosan gyorsan el fog fogyni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 470 g fehér liszt
 400 ml langyos víz
 1 teáskanál cukor
 1 teáskanál instant élesztő (7 g)
 1 teáskanál
 1 evőkanál olívaolaj
 olívaolaj a kelesztéshez és sütéshez
Mártogatós
 1 fej fokhagyma
 1 evőkanál chili darabolva
 120 ml forró olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagyobb méretű edénybe öntsük bele a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd keverjük össze.

2

Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat. Alapos dagasztás után pihentessük legalább egy órán keresztül. Egy nagyon lágy, könnyű tésztát fogunk kapni.

3

Egy nagyobb méretű sütőedényt (tepsi, jénai, stb.) olajozzunk ki és öntsük bele a megkelt, lágy tésztát.

4

A tésztát egyengessük el, húzzuk ki a tepsi szélére, majd 45 percig letakarva pihentessük.

5

Amikor letelt az idő ujjunkkal nyomkodjuk meg, majd szórjuk meg rozmaringgal és ízlés szerint köménymaggal, nagyobb szemű sóval, de akár aszalt paradicsomot vagy olívabogyót is tehetünk rá.

6

A mártogatóshoz hevítsük fel az olajat, majd öntsük a felszeletelt fokhagymára és chilire.

7

Süssük a fa pellet grillsütőkben 220°C-on 20-25 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Focaccia – ropogós és levegős
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66