Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel

Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel


fokhagymás citromos sült pisztráng recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kis fúziós konyha jöhet a pellet grillsütő segítségével? Sült fokhagymás-citromos pisztránggal dobtuk fel! Íme!

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Pisztráng
 2 darab pisztáng
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab citrom, karikázva
Tökfőzelék:
 1 darab tök
 2 fej vöröshagyma
 1 csokor kapor
 50 g vaj
 150 ml tej
 150 víz
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika
 150 g tejföl
 1,50 evőkanál liszt
Elkészítés
1

A tököt hámozzuk meg és gyaluljuk le. Daraboljuk fel a hagymát és a kaprot. Melegítsük elő a pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Vajon dinszteljük meg a hagymát és mehet bele a só, a bors és a fűszerpaprika, majd a kaporral és a tökkel süssük össze. Adjuk hozzá a tejet és a vizet és főzzük be, majd készítsük el a habarást.

3

A tejfölt és a lisztet keverjük alaposan össze, majd a tökfőzelék alapjából adjunk hozzá folyamatosan 1-1 evőkanál levet, amit mindig keverjünk el, majd öntsük az egészet a fazékba és keverjük össze.

4

A pisztrángot irdaljuk be, belsejébe tegyünk citromkarikákat és fokhagymát. Helyezzük egy beolajozott és sózott alufóliára, majd másik oldalát is olajozzuk és sózzuk.

5

A 200°C-ra előmelegített fa pellet grillsütőbe tesszük és 15-20 percen keresztül készre sütjük.

Jó étvágyat!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconos grillezett sajtos szendvicsMinden jobb baconnel - ez egy régi alapszabály. Ezt a finom grillezett sajtos szendvicset is felturbóztuk vele és még egy másik trükköt is bevetettünk. Íme a nagyon sajtos szendvics receptje.
Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásbanTegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.

Hozzávalók

Pisztráng
 2 darab pisztáng
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab citrom, karikázva
Tökfőzelék:
 1 darab tök
 2 fej vöröshagyma
 1 csokor kapor
 50 g vaj
 150 ml tej
 150 víz
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika
 150 g tejföl
 1,50 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés
1

A tököt hámozzuk meg és gyaluljuk le. Daraboljuk fel a hagymát és a kaprot. Melegítsük elő a pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Vajon dinszteljük meg a hagymát és mehet bele a só, a bors és a fűszerpaprika, majd a kaporral és a tökkel süssük össze. Adjuk hozzá a tejet és a vizet és főzzük be, majd készítsük el a habarást.

3

A tejfölt és a lisztet keverjük alaposan össze, majd a tökfőzelék alapjából adjunk hozzá folyamatosan 1-1 evőkanál levet, amit mindig keverjünk el, majd öntsük az egészet a fazékba és keverjük össze.

4

A pisztrángot irdaljuk be, belsejébe tegyünk citromkarikákat és fokhagymát. Helyezzük egy beolajozott és sózott alufóliára, majd másik oldalát is olajozzuk és sózzuk.

5

A 200°C-ra előmelegített fa pellet grillsütőbe tesszük és 15-20 percen keresztül készre sütjük.

Jó étvágyat!
Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66