Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel

Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel


fokhagymás citromos sült pisztráng recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kis fúziós konyha jöhet a pellet grillsütő segítségével? Sült fokhagymás-citromos pisztránggal dobtuk fel! Íme!

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Pisztráng
 2 darab pisztáng
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab citrom, karikázva
Tökfőzelék:
 1 darab tök
 2 fej vöröshagyma
 1 csokor kapor
 50 g vaj
 150 ml tej
 150 víz
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika
 150 g tejföl
 1,50 evőkanál liszt
Elkészítés
1

A tököt hámozzuk meg és gyaluljuk le. Daraboljuk fel a hagymát és a kaprot. Melegítsük elő a pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Vajon dinszteljük meg a hagymát és mehet bele a só, a bors és a fűszerpaprika, majd a kaporral és a tökkel süssük össze. Adjuk hozzá a tejet és a vizet és főzzük be, majd készítsük el a habarást.

3

A tejfölt és a lisztet keverjük alaposan össze, majd a tökfőzelék alapjából adjunk hozzá folyamatosan 1-1 evőkanál levet, amit mindig keverjünk el, majd öntsük az egészet a fazékba és keverjük össze.

4

A pisztrángot irdaljuk be, belsejébe tegyünk citromkarikákat és fokhagymát. Helyezzük egy beolajozott és sózott alufóliára, majd másik oldalát is olajozzuk és sózzuk.

5

A 200°C-ra előmelegített fa pellet grillsütőbe tesszük és 15-20 percen keresztül készre sütjük.

Jó étvágyat!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ijesztő virsli ujjak – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő virsli ujjak receptje.
Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettelLegyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.
Margherita pizzaPizza grillen? Mi sem természetesebb! Varázsoljon kertjébe olasz kemencét és süssön finom margherita pizzákat! Készítsen alapból két adagot, hisz biztosan gyorsan el fog fogyni!

Hozzávalók

Pisztráng
 2 darab pisztáng
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab citrom, karikázva
Tökfőzelék:
 1 darab tök
 2 fej vöröshagyma
 1 csokor kapor
 50 g vaj
 150 ml tej
 150 víz
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika
 150 g tejföl
 1,50 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés
1

A tököt hámozzuk meg és gyaluljuk le. Daraboljuk fel a hagymát és a kaprot. Melegítsük elő a pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Vajon dinszteljük meg a hagymát és mehet bele a só, a bors és a fűszerpaprika, majd a kaporral és a tökkel süssük össze. Adjuk hozzá a tejet és a vizet és főzzük be, majd készítsük el a habarást.

3

A tejfölt és a lisztet keverjük alaposan össze, majd a tökfőzelék alapjából adjunk hozzá folyamatosan 1-1 evőkanál levet, amit mindig keverjünk el, majd öntsük az egészet a fazékba és keverjük össze.

4

A pisztrángot irdaljuk be, belsejébe tegyünk citromkarikákat és fokhagymát. Helyezzük egy beolajozott és sózott alufóliára, majd másik oldalát is olajozzuk és sózzuk.

5

A 200°C-ra előmelegített fa pellet grillsütőbe tesszük és 15-20 percen keresztül készre sütjük.

Jó étvágyat!
Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66