Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás zsemlék

Fokhagymás zsemlék


fokhagymás zsemle grillsütő recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Újabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.

Adag4 főre
Előkészítési idő40 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 35 dkg búza finomliszt
 15 dkg rétesliszt
 1,50 csomag szárított élesztő
 2 evőkanál cukor
 3 evőkanál olaj
 1 teáskanál
 300 ml langyos víz
Tetejére
 2 gerezd fokhagyma
 6 dkg vaj
 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát kézzel vagy dagasztógéppel. A kapott alapanyagot tegyük félre, takarjuk le és kelesszük a duplájára.

2

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk el, formázzunk belőlük gombócokat, majd sütőpapírral bélelt, kerek sütőformába rendezzük őket. Természetesen más formát is használhatunk.

3

A tetejére szánt vajba olvasztás után törjük bele a megtisztított fokhagymát, keverjük el, majd öntsük rá a zsemlékre Ezután sajttal szórjuk meg a tetejét.

4

A fa pellet grillsütőnket melegítsük fel 175 Celsius fokra, majd 30 perc alatt süssük benne a zsemléket.

fokhagymás zsemle grillsütő recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.
Grill pizzaEgyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.
CsirkecombnyalókaAmerika egyik kedvenc grill étele a csirkenyalóka vagy másnéven a dobverő. Kis konyhai előkészület után az okosgrillünkön máris elkészülhet ez a finomság.

Hozzávalók

Hozzávalók
 35 dkg búza finomliszt
 15 dkg rétesliszt
 1,50 csomag szárított élesztő
 2 evőkanál cukor
 3 evőkanál olaj
 1 teáskanál
 300 ml langyos víz
Tetejére
 2 gerezd fokhagyma
 6 dkg vaj
 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát kézzel vagy dagasztógéppel. A kapott alapanyagot tegyük félre, takarjuk le és kelesszük a duplájára.

2

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk el, formázzunk belőlük gombócokat, majd sütőpapírral bélelt, kerek sütőformába rendezzük őket. Természetesen más formát is használhatunk.

3

A tetejére szánt vajba olvasztás után törjük bele a megtisztított fokhagymát, keverjük el, majd öntsük rá a zsemlékre Ezután sajttal szórjuk meg a tetejét.

4

A fa pellet grillsütőnket melegítsük fel 175 Celsius fokra, majd 30 perc alatt süssük benne a zsemléket.

fokhagymás zsemle grillsütő recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fokhagymás zsemlék
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66