Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasad
Ez a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne.
A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.
Készítsük el a szendvics töltelékét: a kolbászokat vágjuk fel. A steak húst sózzuk, borsozzuk.
Először a kolbászt, majd a steaket grillezzük medium szintre. Fontos, hogy lehetőség szerint minél vékonyabb húst használjunk, kb. 1-1,5 cm vastagot.
Készítsük el francesinha ikoniukus sörös-paradicsomos szószát: az apróra szeletelt fokhagymát a serpenyőben kezdjük pirítani egy kis vajjal, olívaolajjal a babérlevéllel együtt.
Adjuk hozzá a paradicsom pürét és a chilipaprikát, majd forraljuk fel. Lassan és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a sört és az alaplevet, majd pároljuk 20-25 percen keresztül.
Ha a szósz még nem eléggé sűrű, akkor egy kevés tejet és lisztet keverjünk össze és adjuk lassan szószhoz, hogy besűrűsödjön.
A babérleveleket szedjük ki és botmixer segítségével turmixoljuk addig, amíg a szósz sima nem lesz.
Állítsuk össze francesinha szendvicset: először egy szelet kenyérre érkezzen két szelet sajt, majd a sonka, a steak, a csíkozott kolbászok, majd újabb két réteg sajttal és egy szelet kenyérrel zárjuk le.
A szendvics mindkét oldalát pirítsuk pár percen keresztül a 180°C-os fa pellet grillsütőben, majd a tetejét szórjuk meg reszelt vagy szeletelt rajttal és hagyjuk ráolvadni zárt grillfedél alatt.
Ha a sajt elolvadt, süssük meg a tükörtojásokat és tegyük a szendvics tetejére.
Helyezzük az egész francesinha szendvicset egy mélyebb tányérba és öntsük nyakon a mártással. Autentikusan tálaljuk sült krumplival.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Készítsük el a szendvics töltelékét: a kolbászokat vágjuk fel. A steak húst sózzuk, borsozzuk.
Először a kolbászt, majd a steaket grillezzük medium szintre. Fontos, hogy lehetőség szerint minél vékonyabb húst használjunk, kb. 1-1,5 cm vastagot.
Készítsük el francesinha ikoniukus sörös-paradicsomos szószát: az apróra szeletelt fokhagymát a serpenyőben kezdjük pirítani egy kis vajjal, olívaolajjal a babérlevéllel együtt.
Adjuk hozzá a paradicsom pürét és a chilipaprikát, majd forraljuk fel. Lassan és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a sört és az alaplevet, majd pároljuk 20-25 percen keresztül.
Ha a szósz még nem eléggé sűrű, akkor egy kevés tejet és lisztet keverjünk össze és adjuk lassan szószhoz, hogy besűrűsödjön.
A babérleveleket szedjük ki és botmixer segítségével turmixoljuk addig, amíg a szósz sima nem lesz.
Állítsuk össze francesinha szendvicset: először egy szelet kenyérre érkezzen két szelet sajt, majd a sonka, a steak, a csíkozott kolbászok, majd újabb két réteg sajttal és egy szelet kenyérrel zárjuk le.
A szendvics mindkét oldalát pirítsuk pár percen keresztül a 180°C-os fa pellet grillsütőben, majd a tetejét szórjuk meg reszelt vagy szeletelt rajttal és hagyjuk ráolvadni zárt grillfedél alatt.
Ha a sajt elolvadt, süssük meg a tükörtojásokat és tegyük a szendvics tetejére.
Helyezzük az egész francesinha szendvicset egy mélyebb tányérba és öntsük nyakon a mártással. Autentikusan tálaljuk sült krumplival.