Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tál

Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tál

marhaszegy nacho tál recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nem fogyott el a BBQ marhaszegy? Íme egy szuper ötlet maradékmentesképpen. Fogtuk a szegyet és a chilit, na és persze egy nagy marék tortilla chipset, kicsit feltúrbóztuk és máris létrejött az egyik legjobb füstös-sajtos-chilis buli nasi.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1 kg olíva olaj
 1 darab kockára vágott vöröshagyma
 500 g durvára aprított sült marhaszegy
 1 darab egész jalapeño paprikavékonyra szeletelve, a tálaláshoz
 250 ml IPA sör
 60 ml kávé
 450 ml paradicsomszósz
 2 passata
 2 darab kisebb finomra vágott Chipotle paprika
 450 g bab
 1 evőkanál chili fűszer
 1 teáskanál kömény
 ½ teáskanál cayenne bors
 ½ teáskanál füstöltpaprika
 ½ teáskanál
 500 g tortilla chips
 ízlés szerint cheddar sajt
 1 darab közepes felkockázott paradicsomtálaláshoz
 1 darab lila- vagy vöröshagyma felaprítvatálaláshoz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 150°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas edényt vagy más serpenyőt.

2

Miután edényünk felmelegedett öntsük bele 1 evőkanál olívaolajat és a hagymát. Süssük 3-4 percen keresztül.

3

Tegyük a sült szegyet és a jalapenót is a tálba, és süssük további 1-2 percig.

4

Adjunk hozzá sört, forraljuk fel és főzzük 1-2 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.

5

Érkezhet bele a kávé, a paradicsomszósz, a paradicsompüré, a bab, a paprika, a chili fűszer, a kömény, a cayenne és a só, majd jól keverjük össze. Forraljuk pár percig, majd fedjük le és 20-30 percen keresztül főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a grillről és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.

6

A következő lépés előtt emeljük a sütő hőmérsékletét 205℃-ra.

7

Rakjuk össze a nacho tálat: Egy mélyess tálban vagy tepsibe tegyünk egy réteg tortilla chipset. A chipsekre a sűrű chilit teszünk, majd egy réteg reszelt sajtot. Ismételjük meg egy másik réteg chips-szel, chilivel és sajttal.

8

Helyezzük a tepsit a nachokkal közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10 percen keresztül, amíg a sajt megolvad és a chips ropogóssá válik.

9

Vegyük le a tepsit a grillről, és ízlés szerint helyezzünk a tetejére paradicsomot, hagymát és jalapenót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chili-lime fűszerezett kiterített csirkeEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
SzékelykáposztaEz a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg olíva olaj
 1 darab kockára vágott vöröshagyma
 500 g durvára aprított sült marhaszegy
 1 darab egész jalapeño paprikavékonyra szeletelve, a tálaláshoz
 250 ml IPA sör
 60 ml kávé
 450 ml paradicsomszósz
 2 passata
 2 darab kisebb finomra vágott Chipotle paprika
 450 g bab
 1 evőkanál chili fűszer
 1 teáskanál kömény
 ½ teáskanál cayenne bors
 ½ teáskanál füstöltpaprika
 ½ teáskanál
 500 g tortilla chips
 ízlés szerint cheddar sajt
 1 darab közepes felkockázott paradicsomtálaláshoz
 1 darab lila- vagy vöröshagyma felaprítvatálaláshoz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 150°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas edényt vagy más serpenyőt.

2

Miután edényünk felmelegedett öntsük bele 1 evőkanál olívaolajat és a hagymát. Süssük 3-4 percen keresztül.

3

Tegyük a sült szegyet és a jalapenót is a tálba, és süssük további 1-2 percig.

4

Adjunk hozzá sört, forraljuk fel és főzzük 1-2 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.

5

Érkezhet bele a kávé, a paradicsomszósz, a paradicsompüré, a bab, a paprika, a chili fűszer, a kömény, a cayenne és a só, majd jól keverjük össze. Forraljuk pár percig, majd fedjük le és 20-30 percen keresztül főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a grillről és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.

6

A következő lépés előtt emeljük a sütő hőmérsékletét 205℃-ra.

7

Rakjuk össze a nacho tálat: Egy mélyess tálban vagy tepsibe tegyünk egy réteg tortilla chipset. A chipsekre a sűrű chilit teszünk, majd egy réteg reszelt sajtot. Ismételjük meg egy másik réteg chips-szel, chilivel és sajttal.

8

Helyezzük a tepsit a nachokkal közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10 percen keresztül, amíg a sajt megolvad és a chips ropogóssá válik.

9

Vegyük le a tepsit a grillről, és ízlés szerint helyezzünk a tetejére paradicsomot, hagymát és jalapenót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tál
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66