Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt guacamole

Füstölt guacamole


füstölt guacamole avokádó recept
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Azték eredetű étel került a receptek közé, amely a mexikói konyha egyik alap fogása, de persze már az egész világot meghódította. Egy pikáns étel, amely finom zöldségekből és avokádból áll, a füstről pedig a grillsütő gondoskodik.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő30 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók
 7 darab avokádó, hámozva, magnélkül
 0,25 csésze koriander levél
 0,25 csésze paradicsom, apróra vágva
 0,25 csésze vöröshagyma, apróra vágva
 2 evőkanál citromlé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 4 cső főtt kukorica
 2 darab jalapeno paprika
 1 evőkanál fokhagymát aprítva
 frissen őrölt só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk a grillsütőt 80°C-ra. Ehhez a recepthez almás pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor természetesen semmi gond.

2

A félbe vágott és meghámozott avokádókat helyezzük a rácsra és 10 percig füstöljük.

3

Ezután vegyük le az avokádókat a grillrácsról, és emeljük a hőmérsékletet 250 fokra. Amikor az okosgrill elérte ezt a hőmérsékletet tegyük a rácsokra a főtt kukoricákat és a jalapeno paprikákat. 15-20 percig süssük őket tovább. Hamarosan fog is látszani rajtuk a sütés nyoma.

4

Ezután vágjuk le a kukoricát a csőről és tegyük félre. A paprikát pedig karikázzuk fel és mehet a kukorica mellé.

5

Egy nagyobb keverő edényben helyezzük el a hozzávalókat, a füstölt avokádót, majd törjük össze a fűszerekkel és alaposan keverjük össze. Ha rendelkezésre áll aprítógép, ne habozzunk segítségül hívni. A keverés után jöhet hozzá a kukorica és a jalapeno paprika is.

6

Tároláshoz légmentesen zárható edényt tanácsolunk, fogyasztásához pedig tortillát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Carolina pulled pork szendvicsCarolina barbecue stílus jegyeit viseli magán ez a pulled pork szendvics: Házi készítésű nedvesítő mop szósszal készült pulled pork és káposztasaláta alkotja és kiteljesednek benne a csípős-ecetes füstös aromák.
Szárított marha vietnami módraA szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
Mexikói chimichanga emu hússalA klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 7 darab avokádó, hámozva, magnélkül
 0,25 csésze koriander levél
 0,25 csésze paradicsom, apróra vágva
 0,25 csésze vöröshagyma, apróra vágva
 2 evőkanál citromlé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 4 cső főtt kukorica
 2 darab jalapeno paprika
 1 evőkanál fokhagymát aprítva
 frissen őrölt só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk a grillsütőt 80°C-ra. Ehhez a recepthez almás pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor természetesen semmi gond.

2

A félbe vágott és meghámozott avokádókat helyezzük a rácsra és 10 percig füstöljük.

3

Ezután vegyük le az avokádókat a grillrácsról, és emeljük a hőmérsékletet 250 fokra. Amikor az okosgrill elérte ezt a hőmérsékletet tegyük a rácsokra a főtt kukoricákat és a jalapeno paprikákat. 15-20 percig süssük őket tovább. Hamarosan fog is látszani rajtuk a sütés nyoma.

4

Ezután vágjuk le a kukoricát a csőről és tegyük félre. A paprikát pedig karikázzuk fel és mehet a kukorica mellé.

5

Egy nagyobb keverő edényben helyezzük el a hozzávalókat, a füstölt avokádót, majd törjük össze a fűszerekkel és alaposan keverjük össze. Ha rendelkezésre áll aprítógép, ne habozzunk segítségül hívni. A keverés után jöhet hozzá a kukorica és a jalapeno paprika is.

6

Tároláshoz légmentesen zárható edényt tanácsolunk, fogyasztásához pedig tortillát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt guacamole
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66