Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt guacamole

Füstölt guacamole


füstölt guacamole avokádó recept
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Azték eredetű étel került a receptek közé, amely a mexikói konyha egyik alap fogása, de persze már az egész világot meghódította. Egy pikáns étel, amely finom zöldségekből és avokádból áll, a füstről pedig a grillsütő gondoskodik.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő30 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók
 7 darab avokádó, hámozva, magnélkül
 0,25 csésze koriander levél
 0,25 csésze paradicsom, apróra vágva
 0,25 csésze vöröshagyma, apróra vágva
 2 evőkanál citromlé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 4 cső főtt kukorica
 2 darab jalapeno paprika
 1 evőkanál fokhagymát aprítva
 frissen őrölt só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk a grillsütőt 80°C-ra. Ehhez a recepthez almás pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor természetesen semmi gond.

2

A félbe vágott és meghámozott avokádókat helyezzük a rácsra és 10 percig füstöljük.

3

Ezután vegyük le az avokádókat a grillrácsról, és emeljük a hőmérsékletet 250 fokra. Amikor az okosgrill elérte ezt a hőmérsékletet tegyük a rácsokra a főtt kukoricákat és a jalapeno paprikákat. 15-20 percig süssük őket tovább. Hamarosan fog is látszani rajtuk a sütés nyoma.

4

Ezután vágjuk le a kukoricát a csőről és tegyük félre. A paprikát pedig karikázzuk fel és mehet a kukorica mellé.

5

Egy nagyobb keverő edényben helyezzük el a hozzávalókat, a füstölt avokádót, majd törjük össze a fűszerekkel és alaposan keverjük össze. Ha rendelkezésre áll aprítógép, ne habozzunk segítségül hívni. A keverés után jöhet hozzá a kukorica és a jalapeno paprika is.

6

Tároláshoz légmentesen zárható edényt tanácsolunk, fogyasztásához pedig tortillát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chimichurri – argentin bbq pác, szószA fantasztikus argentin marhasülteknek nincs párjuk, de lehet még fokozni az élményt, például ezzel a tradicionális mártással. A Chimichurri (csimicsurri) szószt kötelező kipróbálni, a hozzávalók szinte biztos, hogy most is ott vannak a spájzban!
Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhájaA Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,
Polish Boy: grillkolbászos szendvics ClevelandbőlCleveland egyik leghíresebb szendvicsét az 1940-es években találta ki Virgil Whitmore, amikor a füstös, lengyel kolbász, a "polish boy” nagy sikert aratott a barbecue rajongók körében. Virgil néhány egyszerű hozzávalóból és persze a kolbászból zseniális szendvicset hozott létre, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend és persze már számos változatát készítik a városban.
Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettelLegyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 7 darab avokádó, hámozva, magnélkül
 0,25 csésze koriander levél
 0,25 csésze paradicsom, apróra vágva
 0,25 csésze vöröshagyma, apróra vágva
 2 evőkanál citromlé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 4 cső főtt kukorica
 2 darab jalapeno paprika
 1 evőkanál fokhagymát aprítva
 frissen őrölt só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk a grillsütőt 80°C-ra. Ehhez a recepthez almás pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor természetesen semmi gond.

2

A félbe vágott és meghámozott avokádókat helyezzük a rácsra és 10 percig füstöljük.

3

Ezután vegyük le az avokádókat a grillrácsról, és emeljük a hőmérsékletet 250 fokra. Amikor az okosgrill elérte ezt a hőmérsékletet tegyük a rácsokra a főtt kukoricákat és a jalapeno paprikákat. 15-20 percig süssük őket tovább. Hamarosan fog is látszani rajtuk a sütés nyoma.

4

Ezután vágjuk le a kukoricát a csőről és tegyük félre. A paprikát pedig karikázzuk fel és mehet a kukorica mellé.

5

Egy nagyobb keverő edényben helyezzük el a hozzávalókat, a füstölt avokádót, majd törjük össze a fűszerekkel és alaposan keverjük össze. Ha rendelkezésre áll aprítógép, ne habozzunk segítségül hívni. A keverés után jöhet hozzá a kukorica és a jalapeno paprika is.

6

Tároláshoz légmentesen zárható edényt tanácsolunk, fogyasztásához pedig tortillát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt guacamole
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66