Füstölt lazac lox – reggeli lazac recept

Kezdőlap / Füstölt lazac lox – reggeli lazac recept
Füstölt lazac lox – reggeli lazac recept
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Sós reggeli pillanatok alatt. Pácolt-füstölt lazac vékonyra szeletelve egy roppanós bagelen kapribogyóval, lilahagymával, paradicsommal és kaporral kiegészítve, ez lox - egy szuper lazacos recept.

Adag4 főre
Előkészítési idő40 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 450 g lazacfilé
 100 g
 100 g cukor
 ½ evőkanál tört fekete bors
 ½ darab citrom reszelt héja
 ½ darab narancs reszelt héja
 ½ csomag kapordurvára vágva, szárával
Elkészítés
1

Keverjük össze a sót, a cukrot, a fekete borsot, a reszelt citromhéjat, a reszelt narancshéjat és a kaprot.

2

Vágjuk kétfelé a lazacot. Kenjük be az összekevert páccal, majd fordítsuk egymásra a két rész és a külső részt is kenjük be a sós-cukros keverékkel.

3

Csomagoljuk be szorosan fóliával és tegyük egy zárható műanyag fóliába, amiből amennyi levegőt csak tudunk nyomjunk ki.

4

Helyezzük a becsomagolt lazacot egy tepsibe, és tegyünk valami nehéz dolgot a tetejére, például vízzel töltött edényt. 10 órára tegyük a hűtőbe, majd amikor letelt az idő fordítsuk meg a húst és lesúlyozva indulhat újabb 10 óra pihenés.

5

Amikor letelt az idő vegyük ki a hűtőszekrényből, csomagoljuk ki és öblítsük le hideg vízzel a maradék sót.
Hagyjuk a pulton 1 órán keresztül, ezzel szépen meg fog száradni.

6

A fa pellet grillsütőt állítsuk be 80°C-ra.
Ha rendelkezésre áll cseresznyés fa pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

7

Helyezzük a lazacot egy tepsibe. Egy másik tepsit pedig töltsünk meg jéggel és tegyük erre a lazacos tepsit. Füstöljük 30 percen keresztül, majd vegyük le a grillről és szeleteljük a lazacot vékonyra.

8

Bagelen vagy ropogós kekszen tálaljuk krémsajttal megszórva kapribogyóval, kaporral, ráhelyezve citromkarikákat, szeletelt paradicsomot és lilahagymát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

 

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g lazacfilé
 100 g
 100 g cukor
 ½ evőkanál tört fekete bors
 ½ darab citrom reszelt héja
 ½ darab narancs reszelt héja
 ½ csomag kapordurvára vágva, szárával

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze a sót, a cukrot, a fekete borsot, a reszelt citromhéjat, a reszelt narancshéjat és a kaprot.

2

Vágjuk kétfelé a lazacot. Kenjük be az összekevert páccal, majd fordítsuk egymásra a két rész és a külső részt is kenjük be a sós-cukros keverékkel.

3

Csomagoljuk be szorosan fóliával és tegyük egy zárható műanyag fóliába, amiből amennyi levegőt csak tudunk nyomjunk ki.

4

Helyezzük a becsomagolt lazacot egy tepsibe, és tegyünk valami nehéz dolgot a tetejére, például vízzel töltött edényt. 10 órára tegyük a hűtőbe, majd amikor letelt az idő fordítsuk meg a húst és lesúlyozva indulhat újabb 10 óra pihenés.

5

Amikor letelt az idő vegyük ki a hűtőszekrényből, csomagoljuk ki és öblítsük le hideg vízzel a maradék sót.
Hagyjuk a pulton 1 órán keresztül, ezzel szépen meg fog száradni.

6

A fa pellet grillsütőt állítsuk be 80°C-ra.
Ha rendelkezésre áll cseresznyés fa pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

7

Helyezzük a lazacot egy tepsibe. Egy másik tepsit pedig töltsünk meg jéggel és tegyük erre a lazacos tepsit. Füstöljük 30 percen keresztül, majd vegyük le a grillről és szeleteljük a lazacot vékonyra.

8

Bagelen vagy ropogós kekszen tálaljuk krémsajttal megszórva kapribogyóval, kaporral, ráhelyezve citromkarikákat, szeletelt paradicsomot és lilahagymát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt lazac lox – reggeli lazac recept
Főoldal
Szoky könyv
Pellet grillek
Milestone66