Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Füstölt, sós lazac vodkával

Füstölt, sós lazac vodkával


Lazac grillsütőn
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Alaszkai grizzly medvék a lazacot frissen kifogják a patakból és megeszik. Mi emberek ennél picit többre vágyunk, szeretnénk hozzáadni egy kis füstös ízt és fűszereket és ínyencként egy kis vodkával is megspékelhetjük a halat.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő1 óra 15 percÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 kg lazacfilé
 1 csésze barnacukor
 1 evőkanál őrölt fekete bors
 0,50 csésze szemcsés tengeri sós
 1 csésze vodka
Elkészítés
1

Egy kis tálban habverő segítségével keverjük össze barnacukrot, az őrölt fekete borsot, a tengeri sót és vodkát.

2

Keressünk egy zárható zacskó, esetleg egy nagyobb ételest. Öntsük bele a pácot, tegyük bele a lazacot és finoman, óvatosan kicsit masszírozzuk bele.

3

Ha ezzel a folyamattal megvagyunk tegyük a hűtőszekrénybe 2-4 órára és pihentessük.

4

A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 90°C-ra zárt fedélnél. Ha rendelkezésre áll cseresznyés pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

5

30 percig füstölje a lazacot, bőrrel lefelé.

6

Ezután növeljük a grillsütő hőmérsékletét 110 celsius fokra és (mérettől függően) további 45-60 percig folytassuk a lazac kezelését.
Növelje a grillezési hőmérsékletet 225 ℉-ra, és további 45-60 percig folytassa a lazac főzését, vagy addig, amíg a halak vastagabb részén a belső hőmérséklet eléri a 140 ℉-ot, vagy ha a hal könnyen ujjjal vagy villával nyomja.

7

Ha van maghőmérőnk, akkor addig maradjon a grillsütőben, amíg a lazac vastagabb része eléri a 70 celcius fokos belső hőmérsékletet.
Ha nincs, akkor egy villával is tesztelhetjük. Ha könnyedén szétomlik készen áll a tálalásra.

8

Az elkészült füstölt vodkás lazacot egy kis citrommal tovább ízesíthetjük (már a tányéron), illetve kapribogyóval kiegészítve is nagyon finom.
Természetesen a megmaradt vodkát szabadon felhasználhatjuk az étkezés után.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ marhabordákEzek a marhabordák nagyon komoly ízeket hozhatnak Neked! A húst bőségesen fűszerezzük Milestone66 Black fűszerkeverékkel, majd áztatjuk almalével a szaftosság érdekében, végül pedig alacsony hőfokon, lassan tökéletesre sütjük.
Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.
Töltött héjában sült burgonya sókéreggelKívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.
A tökéletes Cézár salátaKészítsük el a nyár egyik sláger salátáját, a Cézár salátát. A legtöbb helyen (sajnos) valamilyen egyszerű instant öntettel készül, de ebben a videóban az eredeti recept szerint készítjük el az öntetet, amibe még szardella is kerül! A crouton és a csirkemell természetesen pellet grillen készül.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg lazacfilé
 1 csésze barnacukor
 1 evőkanál őrölt fekete bors
 0,50 csésze szemcsés tengeri sós
 1 csésze vodka

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis tálban habverő segítségével keverjük össze barnacukrot, az őrölt fekete borsot, a tengeri sót és vodkát.

2

Keressünk egy zárható zacskó, esetleg egy nagyobb ételest. Öntsük bele a pácot, tegyük bele a lazacot és finoman, óvatosan kicsit masszírozzuk bele.

3

Ha ezzel a folyamattal megvagyunk tegyük a hűtőszekrénybe 2-4 órára és pihentessük.

4

A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 90°C-ra zárt fedélnél. Ha rendelkezésre áll cseresznyés pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

5

30 percig füstölje a lazacot, bőrrel lefelé.

6

Ezután növeljük a grillsütő hőmérsékletét 110 celsius fokra és (mérettől függően) további 45-60 percig folytassuk a lazac kezelését.
Növelje a grillezési hőmérsékletet 225 ℉-ra, és további 45-60 percig folytassa a lazac főzését, vagy addig, amíg a halak vastagabb részén a belső hőmérséklet eléri a 140 ℉-ot, vagy ha a hal könnyen ujjjal vagy villával nyomja.

7

Ha van maghőmérőnk, akkor addig maradjon a grillsütőben, amíg a lazac vastagabb része eléri a 70 celcius fokos belső hőmérsékletet.
Ha nincs, akkor egy villával is tesztelhetjük. Ha könnyedén szétomlik készen áll a tálalásra.

8

Az elkészült füstölt vodkás lazacot egy kis citrommal tovább ízesíthetjük (már a tányéron), illetve kapribogyóval kiegészítve is nagyon finom.
Természetesen a megmaradt vodkát szabadon felhasználhatjuk az étkezés után.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Füstölt, sós lazac vodkával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66