Füstölt lazacos rakott krumpli
A burgonya és a fa pellet aromák nagyszerű ízt adnak ennek a kiadós, füstölt lazacos reggelinek. Süthetjük korábban megmaradt füstölt lazacból, de akár friss halból is.
Fűszerezzük a lazacfiléket Milestone66 Blue vagy Yellow fűszerkeverékkel és helyezzük a hűtőbe 3 óra hosszára.
A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80°C-ra. Ha rendelkezésre áll cseresznyés fa pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.
Helyezzük a lazacfilét bőrrel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük addig, amíg villa segítségével a hal könnyen széthúzható, ez kb. 2-2 1/2 óra. A halat nem kell megfordítani.
Amikor az idő letelt egy spatula segítségével vegyük ki a lazacot hűlni. Fedjük le a halat egy fóliával és hagyjuk kihűlni.
(Ha nem használjuk azonnal a füstölt lazac 2-3 napig eláll a hűtőszekrényben.)
A lazac húsát villa segítségével húzzuk szét darabokra, mint egy pulled porkot. A bőrre már nem lesz szükségünk.
Egy akkora tepsit kenjünk ki olívaolajjal, amiben a burgonyaszeletek egy rétegben elférnek.
Helyezzük a tepsit a rácsra és zárjuk le a fedelet.
15-20 perc alatt puhára és enyhén barnára sütjük a burgonyát. Vegyük le a grillről, szintén hagyjuk kihűlni, majd tegyük át egy nagy tálba.
Adjuk hozzá a lazacot, a kenyérkockát és a szeletelt hagymát, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze. Helyezzük bele egy kisebb, bőségesen kivajazott tepsibe, majd egyenletesen igazítsuk el.
Ugyanabban a tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a kaprot, a mustárt, a sót és a borsot. A keveréket egyenletesen öntsük a tepsire.
Hagyjuk állni 30 percig sütés előtt, de lefedve hűtőben akár egy napig is tárolhatjuk, ha később szeretnénk megsütni. Hűtőből kivéve engedjük szobahőmérsékletre felmelegedni, csak utána süssük meg.
Amikor készen állunk a lazacos rakott krumpli sütésére, állítsuk a pellet grillsütőnk hőmérsékletét 175 °C-ra, helyezzük a rácsra a tepsit és süssük addig, amíg a tetején a tojás láthatóan megsül. (kb. 45-60 perc).
Tálaláskor késsel négyzetekre vágjuk és tejföllel, kockázott lilahagymával, citromkarikákkal és kapribogyóval tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Fűszerezzük a lazacfiléket Milestone66 Blue vagy Yellow fűszerkeverékkel és helyezzük a hűtőbe 3 óra hosszára.
A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80°C-ra. Ha rendelkezésre áll cseresznyés fa pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.
Helyezzük a lazacfilét bőrrel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük addig, amíg villa segítségével a hal könnyen széthúzható, ez kb. 2-2 1/2 óra. A halat nem kell megfordítani.
Amikor az idő letelt egy spatula segítségével vegyük ki a lazacot hűlni. Fedjük le a halat egy fóliával és hagyjuk kihűlni.
(Ha nem használjuk azonnal a füstölt lazac 2-3 napig eláll a hűtőszekrényben.)
A lazac húsát villa segítségével húzzuk szét darabokra, mint egy pulled porkot. A bőrre már nem lesz szükségünk.
Egy akkora tepsit kenjünk ki olívaolajjal, amiben a burgonyaszeletek egy rétegben elférnek.
Helyezzük a tepsit a rácsra és zárjuk le a fedelet.
15-20 perc alatt puhára és enyhén barnára sütjük a burgonyát. Vegyük le a grillről, szintén hagyjuk kihűlni, majd tegyük át egy nagy tálba.
Adjuk hozzá a lazacot, a kenyérkockát és a szeletelt hagymát, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze. Helyezzük bele egy kisebb, bőségesen kivajazott tepsibe, majd egyenletesen igazítsuk el.
Ugyanabban a tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a kaprot, a mustárt, a sót és a borsot. A keveréket egyenletesen öntsük a tepsire.
Hagyjuk állni 30 percig sütés előtt, de lefedve hűtőben akár egy napig is tárolhatjuk, ha később szeretnénk megsütni. Hűtőből kivéve engedjük szobahőmérsékletre felmelegedni, csak utána süssük meg.
Amikor készen állunk a lazacos rakott krumpli sütésére, állítsuk a pellet grillsütőnk hőmérsékletét 175 °C-ra, helyezzük a rácsra a tepsit és süssük addig, amíg a tetején a tojás láthatóan megsül. (kb. 45-60 perc).
Tálaláskor késsel négyzetekre vágjuk és tejföllel, kockázott lilahagymával, citromkarikákkal és kapribogyóval tálaljuk.