Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt lazacos rakott krumpli

Füstölt lazacos rakott krumpli


lazacos rakott krumpli recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A burgonya és a fa pellet aromák nagyszerű ízt adnak ennek a kiadós, füstölt lazacos reggelinek. Süthetjük korábban megmaradt füstölt lazacból, de akár friss halból is.

Adag4 főre
Előkészítési idő40 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 40 perc
Hozzávalók
 450 g lazacfilé
 450 g burgonyavékonyra szeletelve
 2 evőkanál Milestone66 barbecue-grillfűszerkeverékBlue vagy Yellow ajánlott
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g kockára vágott fehér kenyér
 2 fej hagymavékonyra szeletelve
 2 evőkanál vaj
 6 darab tojás
 350 ml tej
 1 evőkanál kapor
 1 teáskanál mustár
 ½ teáskanál
 ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
Tálaláshoz
 tejföl
 vöröshagyma
 citromszeletek
 kapribogyó
Elkészítés
1

Fűszerezzük a lazacfiléket Milestone66 Blue vagy Yellow fűszerkeverékkel és helyezzük a hűtőbe 3 óra hosszára.

2

A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80°C-ra. Ha rendelkezésre áll cseresznyés fa pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

3

Helyezzük a lazacfilét bőrrel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük addig, amíg villa segítségével a hal könnyen széthúzható, ez kb. 2-2 1/2 óra. A halat nem kell megfordítani.

4

Amikor az idő letelt egy spatula segítségével vegyük ki a lazacot hűlni. Fedjük le a halat egy fóliával és hagyjuk kihűlni.
(Ha nem használjuk azonnal a füstölt lazac 2-3 napig eláll a hűtőszekrényben.)

5

A lazac húsát villa segítségével húzzuk szét darabokra, mint egy pulled porkot. A bőrre már nem lesz szükségünk.

6

Egy akkora tepsit kenjünk ki olívaolajjal, amiben a burgonyaszeletek egy rétegben elférnek.
Helyezzük a tepsit a rácsra és zárjuk le a fedelet.
15-20 perc alatt puhára és enyhén barnára sütjük a burgonyát. Vegyük le a grillről, szintén hagyjuk kihűlni, majd tegyük át egy nagy tálba.

7

Adjuk hozzá a lazacot, a kenyérkockát és a szeletelt hagymát, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze. Helyezzük bele egy kisebb, bőségesen kivajazott tepsibe, majd egyenletesen igazítsuk el.

8

Ugyanabban a tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a kaprot, a mustárt, a sót és a borsot. A keveréket egyenletesen öntsük a tepsire.

9

Hagyjuk állni 30 percig sütés előtt, de lefedve hűtőben akár egy napig is tárolhatjuk, ha később szeretnénk megsütni. Hűtőből kivéve engedjük szobahőmérsékletre felmelegedni, csak utána süssük meg.

10

Amikor készen állunk a lazacos rakott krumpli sütésére, állítsuk a pellet grillsütőnk hőmérsékletét 175 °C-ra, helyezzük a rácsra a tepsit és süssük addig, amíg a tetején a tojás láthatóan megsül. (kb. 45-60 perc).

11

Tálaláskor késsel négyzetekre vágjuk és tejföllel, kockázott lilahagymával, citromkarikákkal és kapribogyóval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Karácsonyi mézes egész sonkaKarácsonykor is nyugodtan használhatjuk a grillsütőnket, sőt illik is használni. Az ünnepi asztalra tehetjük például ezt a fantasztikus mézes (málnás) sonkát. A család biztosan oda lesz majd érte.
SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalasLehet, hogy a marhabordákon nincs annyi hús, mint a sertés oldalason, de ha pl. Traeger 'Que szószba forgatjuk, akkor felejthetetlenül finomak lesznek. Grillezzük meg őket egy serpenyőben, hogy ne égjenek le és a hús is szaftos maradhasson.
Mexikói chimichanga emu hússalA klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!
Brie sajttal töltött pulyka burgerTovább fokozzuk a grillen készíthető burgerek ízvilágát, ezzel a brie sajttal töltött pulykaburgerrel. Egy édes-pikáns áfonyás jalapeno lekvár helyezi fel a koronát a szendvicsre, amit paprika és spenót egészít ki.

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g lazacfilé
 450 g burgonyavékonyra szeletelve
 2 evőkanál Milestone66 barbecue-grillfűszerkeverékBlue vagy Yellow ajánlott
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g kockára vágott fehér kenyér
 2 fej hagymavékonyra szeletelve
 2 evőkanál vaj
 6 darab tojás
 350 ml tej
 1 evőkanál kapor
 1 teáskanál mustár
 ½ teáskanál
 ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
Tálaláshoz
 tejföl
 vöröshagyma
 citromszeletek
 kapribogyó

Elkészítés

Elkészítés
1

Fűszerezzük a lazacfiléket Milestone66 Blue vagy Yellow fűszerkeverékkel és helyezzük a hűtőbe 3 óra hosszára.

2

A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80°C-ra. Ha rendelkezésre áll cseresznyés fa pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

3

Helyezzük a lazacfilét bőrrel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük addig, amíg villa segítségével a hal könnyen széthúzható, ez kb. 2-2 1/2 óra. A halat nem kell megfordítani.

4

Amikor az idő letelt egy spatula segítségével vegyük ki a lazacot hűlni. Fedjük le a halat egy fóliával és hagyjuk kihűlni.
(Ha nem használjuk azonnal a füstölt lazac 2-3 napig eláll a hűtőszekrényben.)

5

A lazac húsát villa segítségével húzzuk szét darabokra, mint egy pulled porkot. A bőrre már nem lesz szükségünk.

6

Egy akkora tepsit kenjünk ki olívaolajjal, amiben a burgonyaszeletek egy rétegben elférnek.
Helyezzük a tepsit a rácsra és zárjuk le a fedelet.
15-20 perc alatt puhára és enyhén barnára sütjük a burgonyát. Vegyük le a grillről, szintén hagyjuk kihűlni, majd tegyük át egy nagy tálba.

7

Adjuk hozzá a lazacot, a kenyérkockát és a szeletelt hagymát, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze. Helyezzük bele egy kisebb, bőségesen kivajazott tepsibe, majd egyenletesen igazítsuk el.

8

Ugyanabban a tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a kaprot, a mustárt, a sót és a borsot. A keveréket egyenletesen öntsük a tepsire.

9

Hagyjuk állni 30 percig sütés előtt, de lefedve hűtőben akár egy napig is tárolhatjuk, ha később szeretnénk megsütni. Hűtőből kivéve engedjük szobahőmérsékletre felmelegedni, csak utána süssük meg.

10

Amikor készen állunk a lazacos rakott krumpli sütésére, állítsuk a pellet grillsütőnk hőmérsékletét 175 °C-ra, helyezzük a rácsra a tepsit és süssük addig, amíg a tetején a tojás láthatóan megsül. (kb. 45-60 perc).

11

Tálaláskor késsel négyzetekre vágjuk és tejföllel, kockázott lilahagymával, citromkarikákkal és kapribogyóval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt lazacos rakott krumpli
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66