Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, paprikás grillcsirke

Füstölt, paprikás grillcsirke


paprikás grillcsirkecomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Van, aki forrón szereti! Ha unjuk az egyszerű grillcsirkét, próbáljuk ki ezt a fűszeres és füstös BBQ csirke receptet, hogy feldobjuk a napot!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 4 darab egész csirkecomb
 225 ml jalapeño vagy más paprika lekvár
 225 ml víz
 ízlés szerint chilipor
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Keverjük össze a paprikakrémet és a vizet egy serpenyőben, és pároljuk alacsony hőmérsékletű tűzhelyen körülbelül 10 percig, vagy amíg el nem éri a közepes sűrűséget.

2

A csirkecombat fűszerezzük Milestone66 Yellow fűszerkeverékkel és chili porral.

3

Amikor készen állunk, akkor állítsuka pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15 percen keresztül, majd a csirkecombokat locsoljuk meg a paprikás sziruppal.

5

Fordítsuk át a húsokat süssük újabb 15 percig, majd újra locsolás és fordítás, újabb 15 perc sütés. Így mindkét oldal 30-30 perc hőkezelést kap.

6

Amikor ez az idő letelt a grillsütőt hőmérsékletét vegyük le a legalacsonyabb (Super Smoke vagy Smoke állás) és a fűszeres-chilis combok kapjanak füstöt 1 órán keresztül.

7

A füstölés után váltsunk vissza hőt 150℃-ra az utolsó 15 percre, vagy amíg a csirke el nem éri a 74℃-ot a maghőmérőn, hogy tökéletessé váljon.

8

Ha elkészült kivesszük és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ijesztő virsli ujjak – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő virsli ujjak receptje.
Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek. Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.
Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab egész csirkecomb
 225 ml jalapeño vagy más paprika lekvár
 225 ml víz
 ízlés szerint chilipor
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze a paprikakrémet és a vizet egy serpenyőben, és pároljuk alacsony hőmérsékletű tűzhelyen körülbelül 10 percig, vagy amíg el nem éri a közepes sűrűséget.

2

A csirkecombat fűszerezzük Milestone66 Yellow fűszerkeverékkel és chili porral.

3

Amikor készen állunk, akkor állítsuka pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15 percen keresztül, majd a csirkecombokat locsoljuk meg a paprikás sziruppal.

5

Fordítsuk át a húsokat süssük újabb 15 percig, majd újra locsolás és fordítás, újabb 15 perc sütés. Így mindkét oldal 30-30 perc hőkezelést kap.

6

Amikor ez az idő letelt a grillsütőt hőmérsékletét vegyük le a legalacsonyabb (Super Smoke vagy Smoke állás) és a fűszeres-chilis combok kapjanak füstöt 1 órán keresztül.

7

A füstölés után váltsunk vissza hőt 150℃-ra az utolsó 15 percre, vagy amíg a csirke el nem éri a 74℃-ot a maghőmérőn, hogy tökéletessé váljon.

8

Ha elkészült kivesszük és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, paprikás grillcsirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66