Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas


szárazon füstölt oldalas bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc
Fűszerkeverék:
 60 g barna cukor
 tengeri só
 pimentón (spanyol füstölt paprika)
 2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
 2 teáskanál hagyma
 2 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál őrölt kömény
 ½ teáskanál őrölt fahéj
 ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
Fűszer ajánlás:
Hozzávalók:
 2 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 400 ml BBQ szósz
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.

3

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.

4

Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.

5

Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.

6

Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

7

Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.

8

Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt lazac lox – reggeli lazac receptSós reggeli pillanatok alatt. Pácolt-füstölt lazac vékonyra szeletelve egy roppanós bagelen kapribogyóval, lilahagymával, paradicsommal és kaporral kiegészítve, ez lox - egy szuper lazacos recept.
Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.
Mexikói csirkés quesadillaFa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.
Szaftos St. Louis oldalasEzek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!

Hozzávalók

Fűszerkeverék:
 60 g barna cukor
 tengeri só
 pimentón (spanyol füstölt paprika)
 2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
 2 teáskanál hagyma
 2 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál őrölt kömény
 ½ teáskanál őrölt fahéj
 ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
Fűszer ajánlás:
Hozzávalók:
 2 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 400 ml BBQ szósz
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.

3

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.

4

Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.

5

Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.

6

Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

7

Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.

8

Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66