Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, tépett marhanyak

Füstölt, tépett marhanyak


tépett marhanyak pulled beef recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Pulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő9 óraÖsszesen9 óra 30 perc
Hozzávalók
 1,50 kg marhanyakangolul: chuck (marhanyak vagy tarja)
 2 fej vöröshagyma
Elkészítés
1

A marhahúst szórjuk és dörzsöljük be a kedvenc marha fűszerkeverékünkkel, majd pihentessük egy éjszakára.

2

Másnap helyezzük a pellet grillsütőbe a húst 110°C-on kb. 3 órára. Óránként marhahúsleves alaplével permetezzük.

3

A hagymákat karikázzuk fel, majd egy tepsit béleljünk ki alulfóliával és szórjuk bele a hagymát. Öntsük fel alaplével és tegyük bele a húst újabb 2,5 órára vagy amíg a maghő el nem éri a 73-74 °C fokot.

4

Ha ezt a maghőt elérte fedjük le teljesen alufóliával a tepsit. Újabb 2,5-3 óra következik, egészen addig, amíg a maghő 93 fokos nem lesz.

5

Amikor elkészült vegyük le a sütőről, majd villa vagy pulled pork medvekarom segítségével szedjük szét szálaira a húst. Ilyenkor akár tovább barbecue szószban is megforgatjuk a marhanyakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett kéksajtos főtt kukoricaHétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg marhanyakangolul: chuck (marhanyak vagy tarja)
 2 fej vöröshagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhahúst szórjuk és dörzsöljük be a kedvenc marha fűszerkeverékünkkel, majd pihentessük egy éjszakára.

2

Másnap helyezzük a pellet grillsütőbe a húst 110°C-on kb. 3 órára. Óránként marhahúsleves alaplével permetezzük.

3

A hagymákat karikázzuk fel, majd egy tepsit béleljünk ki alulfóliával és szórjuk bele a hagymát. Öntsük fel alaplével és tegyük bele a húst újabb 2,5 órára vagy amíg a maghő el nem éri a 73-74 °C fokot.

4

Ha ezt a maghőt elérte fedjük le teljesen alufóliával a tepsit. Újabb 2,5-3 óra következik, egészen addig, amíg a maghő 93 fokos nem lesz.

5

Amikor elkészült vegyük le a sütőről, majd villa vagy pulled pork medvekarom segítségével szedjük szét szálaira a húst. Ilyenkor akár tovább barbecue szószban is megforgatjuk a marhanyakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, tépett marhanyak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66