Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, tépett marhanyak

Füstölt, tépett marhanyak


tépett marhanyak pulled beef recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Pulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő9 óraÖsszesen9 óra 30 perc
Hozzávalók
 1,50 kg marhanyakangolul: chuck (marhanyak vagy tarja)
 2 fej vöröshagyma
Elkészítés
1

A marhahúst szórjuk és dörzsöljük be a kedvenc marha fűszerkeverékünkkel, majd pihentessük egy éjszakára.

2

Másnap helyezzük a pellet grillsütőbe a húst 110°C-on kb. 3 órára. Óránként marhahúsleves alaplével permetezzük.

3

A hagymákat karikázzuk fel, majd egy tepsit béleljünk ki alulfóliával és szórjuk bele a hagymát. Öntsük fel alaplével és tegyük bele a húst újabb 2,5 órára vagy amíg a maghő el nem éri a 73-74 °C fokot.

4

Ha ezt a maghőt elérte fedjük le teljesen alufóliával a tepsit. Újabb 2,5-3 óra következik, egészen addig, amíg a maghő 93 fokos nem lesz.

5

Amikor elkészült vegyük le a sütőről, majd villa vagy pulled pork medvekarom segítségével szedjük szét szálaira a húst. Ilyenkor akár tovább barbecue szószban is megforgatjuk a marhanyakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sült sós perec sörös sajtmártássalTunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.
Házi grillkolbász recept by Szoky konyhájaEgy jó kis egyszerű recept, amihez csak friss, ropogós fehér kenyér és házi uborka befőtt kell és tuti bezsebeled a legnagyobb elismeréseket a grillpartyn. Íme a jóságos grillkolbász recept videó Szoky konyhájából.
Díjnyertes BBQ oldalasVegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.
Grillezett zöldségek bundás ciabattávalRitka pillanatok egyike, amikor nem hús készül a pellet grillsütőn, hanem kizárólag zöldség. Ebben a videóban most zöldség nyárs készül egy izgalmas bundás-sajtos ciabatta kíséretében, illetve néhány hasznos tipp is elhangzik!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg marhanyakangolul: chuck (marhanyak vagy tarja)
 2 fej vöröshagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhahúst szórjuk és dörzsöljük be a kedvenc marha fűszerkeverékünkkel, majd pihentessük egy éjszakára.

2

Másnap helyezzük a pellet grillsütőbe a húst 110°C-on kb. 3 órára. Óránként marhahúsleves alaplével permetezzük.

3

A hagymákat karikázzuk fel, majd egy tepsit béleljünk ki alulfóliával és szórjuk bele a hagymát. Öntsük fel alaplével és tegyük bele a húst újabb 2,5 órára vagy amíg a maghő el nem éri a 73-74 °C fokot.

4

Ha ezt a maghőt elérte fedjük le teljesen alufóliával a tepsit. Újabb 2,5-3 óra következik, egészen addig, amíg a maghő 93 fokos nem lesz.

5

Amikor elkészült vegyük le a sütőről, majd villa vagy pulled pork medvekarom segítségével szedjük szét szálaira a húst. Ilyenkor akár tovább barbecue szószban is megforgatjuk a marhanyakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, tépett marhanyak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66