Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Füstölt tésztasaláta

Füstölt tésztasaláta

füstölt tésztasaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Most egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 450 g fussili tészta
 225 g felezett mozzarella golyók
 450 g apróra vágott szalámi
 1 apróra vágott sült pirospaprika
 700 g koktélparadicsom
 100 g szeletelt fekete olívabogyó
 15 g apróra vágott petrezselyem
 1 darab közepes fej apróra vágott vöröshagyma
 ízlés szerint chili paprika
Olasz dresszing
 125 ml vörösborecet
 125 ml olíva olaj
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál méz
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Egy lapos tálcára, tepsire helyezzünk el egy rétegben mozzarellát, szalámit, pirospaprikát, paradicsomot, olajbogyót, petrezselymet, hagymát és a chili paprikát.

3

Helyezzük a tálcát közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 20-30 percen keresztül.

4

A füstölt hozzávalókat ezután kivesszük a grillsütőből és félretesszük.

5

Tegyünk fel egy nagy fazék vizet nagy lángra, és forraljuk fel egy kanál só társaságában. Amikor felforrt, adjuk hozzá a tésztát és a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente-re.

6

Közben készítsük el az olaszos öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az ecetet, olívaolajat, fokhagymát, mézet, olasz fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, majd tegyük félre.

7

Ha elkészült, szűrjük le a tésztát, és tegyük egy nagy keverőtálba. Hagyjuk kissé kihűlni.

8

Tegyük bele a füstölt hozzávalókat a tálba, a tészta mellé. A tetejére öntsük rá a szószt és forgassuk jól át, hogy teljesen bevonja a salátát. Ízlés szerint tovább sózzuk és borsozzuk.

9

Tálalás előtt tegyük a salátát 30 percre a hűtőbe, hogy hűvösebb legyen, ahogy egy tésztasalátának lennie kell.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

SzékelykáposztaEz a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.
Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.
Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasadEz a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne. A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 450 g fussili tészta
 225 g felezett mozzarella golyók
 450 g apróra vágott szalámi
 1 apróra vágott sült pirospaprika
 700 g koktélparadicsom
 100 g szeletelt fekete olívabogyó
 15 g apróra vágott petrezselyem
 1 darab közepes fej apróra vágott vöröshagyma
 ízlés szerint chili paprika
Olasz dresszing
 125 ml vörösborecet
 125 ml olíva olaj
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál méz
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Egy lapos tálcára, tepsire helyezzünk el egy rétegben mozzarellát, szalámit, pirospaprikát, paradicsomot, olajbogyót, petrezselymet, hagymát és a chili paprikát.

3

Helyezzük a tálcát közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 20-30 percen keresztül.

4

A füstölt hozzávalókat ezután kivesszük a grillsütőből és félretesszük.

5

Tegyünk fel egy nagy fazék vizet nagy lángra, és forraljuk fel egy kanál só társaságában. Amikor felforrt, adjuk hozzá a tésztát és a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente-re.

6

Közben készítsük el az olaszos öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az ecetet, olívaolajat, fokhagymát, mézet, olasz fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, majd tegyük félre.

7

Ha elkészült, szűrjük le a tésztát, és tegyük egy nagy keverőtálba. Hagyjuk kissé kihűlni.

8

Tegyük bele a füstölt hozzávalókat a tálba, a tészta mellé. A tetejére öntsük rá a szószt és forgassuk jól át, hogy teljesen bevonja a salátát. Ízlés szerint tovább sózzuk és borsozzuk.

9

Tálalás előtt tegyük a salátát 30 percre a hűtőbe, hogy hűvösebb legyen, ahogy egy tésztasalátának lennie kell.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Füstölt tésztasaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66