Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Székelykáposzta

Székelykáposzta


székelykáposzta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1,50 kg sertéslapocka
 2,50 kg savanyúkáposzta
 300 g kolozsvári szalonna
 300 g füstölt csabai kolbász
 1 evőkanál
 1 teáskanál őrölt bors
 2 evőkanál pirospaprika
 1 teáskanál őrölt köménymag
 3 darab babérlevél
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 2 paradicsom
 3 paprika
 kevés víz
 2 doboz tejföl
Elkészítés
1

Felkarikázzuk a csabai kolbászt és felkockázzuk a sertéslapockát, valamint a kolozsvári szalonnát.

2

A kellemesen füstös közegért felelős Okosgrillünket bekapcsoljuk 180°C-ra, és behelyezzük az edényünket, hogy kellően előmelegedjen.

3

Feldaraboljuk a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot.

4

Máris bele tehetjük a felmelegedett edényünkbe a szalonnát, amelyet zsírjára sütünk. Őt követi a vöröshagyma. Majd, amint a vöröshagymát megdinszteltük, a fokhagyma is az edénybe landolhat.

5

A következő lépésben, hozzá szórjuk az edény tartalmához a pirospaprikát és elkeverjük.

6

Most érkezik a sertéslapocka. Amikor a hús már megkapta a kérget, hozzáadhatjuk a paradicsomot, illetve a paprikát is.

7

Elérkezett a fűszerezés ideje. Erre a célra sót, borsot, köményt és babérlevelet használunk. Azonban, a sózásnál tartsuk szem előtt, hogy a vecsési savanyú káposzta, már önmagában is egy nagyon sós eleme lesz az ételnek.

8

A fűszerezést követően, hozzáadhatjuk a kolbászt is az ételünkhöz. Végül, öntsük fel az edényt annyi vízzel, hogy éppen ellepje annak tartalmát.

9

Amint ételünk elfőtte a levét, elérkezik a káposzta pillanata. Azonban, mielőtt még hozzáadnánk az ételhez, a levét lecsöpögtetjük. Amikor már az edényben van, tetejét megkoronázzuk, még közel egy evőkanál pirospaprikával.
Végül, alaposan összefőzzük a többi összetevővel - körülbelül 45 percig.

10

Utolsó fázisban, a székelykáposztánk saját levével hőkezeljük a tejfölt, majd szintén hozzáadjuk az ételhez. Máris tálalhatunk!

11

TIPP: A fedő elhelyezését követően fontos, hogy a hő az edényben maradjon. Ezért, lehetőleg ne nézzünk rá 10 percnél gyakrabban az ételre - az élvezhetőbb végeredmény érdekében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillkolbászos mediterrán raguAz olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.
Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulykaBürgés Tomi barátunk egy nagyon finom karácsonyi bbq receptet készített el - a Zgrills 1100b2 fa pellet grillsütőn -, amit a tengerentúlon élő jóbarátja osztott meg vele . Íme a hagyományos amerikai töltött pulyka receptje.
Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhájaJó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,50 kg sertéslapocka
 2,50 kg savanyúkáposzta
 300 g kolozsvári szalonna
 300 g füstölt csabai kolbász
 1 evőkanál
 1 teáskanál őrölt bors
 2 evőkanál pirospaprika
 1 teáskanál őrölt köménymag
 3 darab babérlevél
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 2 paradicsom
 3 paprika
 kevés víz
 2 doboz tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

Felkarikázzuk a csabai kolbászt és felkockázzuk a sertéslapockát, valamint a kolozsvári szalonnát.

2

A kellemesen füstös közegért felelős Okosgrillünket bekapcsoljuk 180°C-ra, és behelyezzük az edényünket, hogy kellően előmelegedjen.

3

Feldaraboljuk a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot.

4

Máris bele tehetjük a felmelegedett edényünkbe a szalonnát, amelyet zsírjára sütünk. Őt követi a vöröshagyma. Majd, amint a vöröshagymát megdinszteltük, a fokhagyma is az edénybe landolhat.

5

A következő lépésben, hozzá szórjuk az edény tartalmához a pirospaprikát és elkeverjük.

6

Most érkezik a sertéslapocka. Amikor a hús már megkapta a kérget, hozzáadhatjuk a paradicsomot, illetve a paprikát is.

7

Elérkezett a fűszerezés ideje. Erre a célra sót, borsot, köményt és babérlevelet használunk. Azonban, a sózásnál tartsuk szem előtt, hogy a vecsési savanyú káposzta, már önmagában is egy nagyon sós eleme lesz az ételnek.

8

A fűszerezést követően, hozzáadhatjuk a kolbászt is az ételünkhöz. Végül, öntsük fel az edényt annyi vízzel, hogy éppen ellepje annak tartalmát.

9

Amint ételünk elfőtte a levét, elérkezik a káposzta pillanata. Azonban, mielőtt még hozzáadnánk az ételhez, a levét lecsöpögtetjük. Amikor már az edényben van, tetejét megkoronázzuk, még közel egy evőkanál pirospaprikával.
Végül, alaposan összefőzzük a többi összetevővel - körülbelül 45 percig.

10

Utolsó fázisban, a székelykáposztánk saját levével hőkezeljük a tejfölt, majd szintén hozzáadjuk az ételhez. Máris tálalhatunk!

11

TIPP: A fedő elhelyezését követően fontos, hogy a hő az edényben maradjon. Ezért, lehetőleg ne nézzünk rá 10 percnél gyakrabban az ételre - az élvezhetőbb végeredmény érdekében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Székelykáposzta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66