Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper


fülstölt sajttal töltött Jalapeno Poppers recept-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 25 perc
Hozzávalók
 12 darab jalapeno paprika
 6 szelet bacon, félbevágva
 250 g krémsajt
 1 csésze reszelt cheddar sajt
 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál sertés fűszerkeverék
 koriander levél
 tejföl
Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.

3

A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.

4

A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.

5

Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.

6

Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.

7

30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.

8

Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Szárazon pácolt texasi marhaoldalasNe hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.
Chili DogA Fald Fel! csapata egy igazán pikáns és szaftos HOT DOG receptet hozott el nektek! A ketchup, mustár, majonézen túl is van élet, hát még milyen! Grill, füst, ropogós virsli, szalonna, chili! Ilyen a mi egyik kedvenc street foodunk!
Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab jalapeno paprika
 6 szelet bacon, félbevágva
 250 g krémsajt
 1 csésze reszelt cheddar sajt
 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál sertés fűszerkeverék
 koriander levél
 tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.

3

A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.

4

A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.

5

Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.

6

Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.

7

30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.

8

Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66