Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper
Jóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.
Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.
Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.
A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.
A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.
Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.
Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.
30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.
Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.
Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.
A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.
A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.
Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.
Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.
30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.
Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.