Füstös Cézár saláta
Bürgés Tomi az USA-ba emigrált, ám olasz Caesar Cardini fantasztikus receptjét készítette el fa pellet grillsütő segítségével. Cardini az amerikai szesztilalom idején szolgáltat fel ezt a finomságot, ezzel pótolva kiesett jövedelmét.
A két tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját dobjuk egy olyan edénybe, amiben majd botmixer segítségével alaposan összetudjuk keverni.
Tegyük hozzá az olívaolajat és a szardellát és mehet is a mixerkedés. Öntsük hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, egy kis őrölt borsot, a petrezselymet, a koriandert és 10-15 szem kapribogyót, majd újra keverjük el. Tegyük egy órára a hűtőbe.
A csirkemellek mindkét felét kenjük át olívaolajjal és sózás-borsozás után süthetjük is a fa pellet grillsütőben 150°C-on, kb. 15 percen keresztül, egy tepsiben.
Az idő letelte után a csirkemelleket kenjük át szójaszósszal, majd már a rácson (direkt sütésen) folyamatosan forgatva süssük oldalanként 2-3 percen keresztül.
Kettévágva süssük meg a zsemléket is, hogy ropogósak legyenek, majd kockázzuk fel.
Állítsuk össze a Cézár salátát: a tépett-vágott saláta levelekre helyezzük rá a szeletelt csirkemellet, majd öntsük nyakon az öntettel és adjuk hozzá a zsemlekockákat is.
Zöldség hámozó segítségével gyönyörű parmezán sajt szeleteket vághatunk, amivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A két tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját dobjuk egy olyan edénybe, amiben majd botmixer segítségével alaposan összetudjuk keverni.
Tegyük hozzá az olívaolajat és a szardellát és mehet is a mixerkedés. Öntsük hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, egy kis őrölt borsot, a petrezselymet, a koriandert és 10-15 szem kapribogyót, majd újra keverjük el. Tegyük egy órára a hűtőbe.
A csirkemellek mindkét felét kenjük át olívaolajjal és sózás-borsozás után süthetjük is a fa pellet grillsütőben 150°C-on, kb. 15 percen keresztül, egy tepsiben.
Az idő letelte után a csirkemelleket kenjük át szójaszósszal, majd már a rácson (direkt sütésen) folyamatosan forgatva süssük oldalanként 2-3 percen keresztül.
Kettévágva süssük meg a zsemléket is, hogy ropogósak legyenek, majd kockázzuk fel.
Állítsuk össze a Cézár salátát: a tépett-vágott saláta levelekre helyezzük rá a szeletelt csirkemellet, majd öntsük nyakon az öntettel és adjuk hozzá a zsemlekockákat is.
Zöldség hámozó segítségével gyönyörű parmezán sajt szeleteket vághatunk, amivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.