Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstös Cézár saláta

Füstös Cézár saláta


füstölt cézár saláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi az USA-ba emigrált, ám olasz Caesar Cardini fantasztikus receptjét készítette el fa pellet grillsütő segítségével. Cardini az amerikai szesztilalom idején szolgáltat fel ezt a finomságot, ezzel pótolva kiesett jövedelmét.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 1 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 olívaolaj
 1 evőkanál szójaszósz
 1 fej saláta vagy salátakeverék
 1 darab zsömle
Öntet
 2 darab tojás sárgája
 50 ml olíva olaj
 1 evőkanál mustár
 1 teáskanál szardella paszta
 100 ml tejszín
 1 evőkanál parmezán sajt
 1 evőkanál friss petrezselyem
 1 teáskanál koriander levél
 15 darab karpibogyó
Elkészítés
1

A két tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját dobjuk egy olyan edénybe, amiben majd botmixer segítségével alaposan összetudjuk keverni.

2

Tegyük hozzá az olívaolajat és a szardellát és mehet is a mixerkedés. Öntsük hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, egy kis őrölt borsot, a petrezselymet, a koriandert és 10-15 szem kapribogyót, majd újra keverjük el. Tegyük egy órára a hűtőbe.

3

A csirkemellek mindkét felét kenjük át olívaolajjal és sózás-borsozás után süthetjük is a fa pellet grillsütőben 150°C-on, kb. 15 percen keresztül, egy tepsiben.

4

Az idő letelte után a csirkemelleket kenjük át szójaszósszal, majd már a rácson (direkt sütésen) folyamatosan forgatva süssük oldalanként 2-3 percen keresztül.

5

Kettévágva süssük meg a zsemléket is, hogy ropogósak legyenek, majd kockázzuk fel.

6

Állítsuk össze a Cézár salátát: a tépett-vágott saláta levelekre helyezzük rá a szeletelt csirkemellet, majd öntsük nyakon az öntettel és adjuk hozzá a zsemlekockákat is.
Zöldség hámozó segítségével gyönyörű parmezán sajt szeleteket vághatunk, amivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.
St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószbanEzek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 olívaolaj
 1 evőkanál szójaszósz
 1 fej saláta vagy salátakeverék
 1 darab zsömle
Öntet
 2 darab tojás sárgája
 50 ml olíva olaj
 1 evőkanál mustár
 1 teáskanál szardella paszta
 100 ml tejszín
 1 evőkanál parmezán sajt
 1 evőkanál friss petrezselyem
 1 teáskanál koriander levél
 15 darab karpibogyó

Elkészítés

Elkészítés
1

A két tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját dobjuk egy olyan edénybe, amiben majd botmixer segítségével alaposan összetudjuk keverni.

2

Tegyük hozzá az olívaolajat és a szardellát és mehet is a mixerkedés. Öntsük hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, egy kis őrölt borsot, a petrezselymet, a koriandert és 10-15 szem kapribogyót, majd újra keverjük el. Tegyük egy órára a hűtőbe.

3

A csirkemellek mindkét felét kenjük át olívaolajjal és sózás-borsozás után süthetjük is a fa pellet grillsütőben 150°C-on, kb. 15 percen keresztül, egy tepsiben.

4

Az idő letelte után a csirkemelleket kenjük át szójaszósszal, majd már a rácson (direkt sütésen) folyamatosan forgatva süssük oldalanként 2-3 percen keresztül.

5

Kettévágva süssük meg a zsemléket is, hogy ropogósak legyenek, majd kockázzuk fel.

6

Állítsuk össze a Cézár salátát: a tépett-vágott saláta levelekre helyezzük rá a szeletelt csirkemellet, majd öntsük nyakon az öntettel és adjuk hozzá a zsemlekockákat is.
Zöldség hámozó segítségével gyönyörű parmezán sajt szeleteket vághatunk, amivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstös Cézár saláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66