Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillcsirke otthon, könnyedén

Grillcsirke otthon, könnyedén


könnyen elkészíthető grillcsirke recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
Szárazon pácolt texasi marhaoldalasNe hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.
Pácolt marhaoldalasA pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillcsirke otthon, könnyedén
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66