Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillen sült egész kacsa

Grillen sült egész kacsa


sült egész grillkacsa recept okosgril
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 40 perc
 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rántott ördögtojásokHa felfedezed a rántott ördögtojást, akkor igazán a feje tetejére áll majd a világ. Itt ugyanis a főtt tojás fehérje részét panírozás után kisütjük, a tojások sárgájából pedig krémes szószt készítünk, ami tökéletes kiegészítőként kerül majd vissza. Profi tipp: a tölteléket a sütés előtti este elkészíthetjük, de fontos, hogy felhasználásig tároljuk a hűtőben. a fehérjét.
Mini pókos pizza – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a mini pókos pizza recept.
Duplán sült, töltött édesburgonya grillenAz édesburgonya és a grillezés is egyre népszerűbb, így természetesen elkerülhetetlen volt a házasságuk. Íme egy izgalmas recept, a duplán sült, töltött édesburi grillen.
New York pastrami szendvicsEgy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.

Hozzávalók

 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés

1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

Grillen sült egész kacsa
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66