Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett bárányborda sült gesztenyével

Grillezett bárányborda sült gesztenyével


grillezett bárányborda recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Húsimádók figyelem! Az egyik legjobb recept amit báránybordából elkészíthetünk! Hozzá grillezett sült gesztenye és burgonya és egy extra mentás szósz is dukál.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 5 darab bárányborda
 1 marék petrezselyem
 1 marék menta
 4 gerezd fokhagyma
 100 ml olívaolaj
 só, bors
Köret
 1 marék gesztenye
 2 pohár fehér bor
 3 darab burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 Cayanne-bors
 só, bors
Elkészítés
1

Egy marék gesztenyének vágjuk be a héját, majd áztassuk be két pohárnyi fehérborba egy órára.

2

Krumpliból sárgahéjút érdemes választani, amit vágjunk nagyobb karikákra és keverjük össze olívaolajjal ,Cayenne és sima borssal, valamint sóval.

3

Mindkét szereplő (a gesztenye és a burgonya) is mehet az Okos pellet grillre, hogy készre süljenek.

4

Eközben a bárányhoz készítsünk elő olívaolajat egy tálba. Ehhez nyomjunk 4 gerezd fokhagymát, valamint vágjunk hozzá egy marék petrezselymet és mentát.

5

A bárány bordát csupáncsak sózni és borsozni kell, majd a rácson ízlés szerint átsütni.

6

Tálaláskor az összes résztvevő kerüljön a tányérra és a kever olívaolajos szószt semmiképpen se felejtsük el a hús tetejére kanalazni!

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt, tépett marhanyakPulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.
Füstölt guacamoleAzték eredetű étel került a receptek közé, amely a mexikói konyha egyik alap fogása, de persze már az egész világot meghódította. Egy pikáns étel, amely finom zöldségekből és avokádból áll, a füstről pedig a grillsütő gondoskodik.
Bacon burger borsos sajttalHa imádod a friss bors és a bacon ízét, akkor ez a burger neked készült. Szaftos burger, ráolvadt sajttal és friss őrölt borssal, ropogós bacon. Ha csak elképzeled az ízeket máris összefut a nyál a szádban! Itt az ideje felfűteni a grillsütőt és a tette mezejére lépni! A recept eredetileg borsos sajttal készült, de teszteltük frissen őrölt borssal és így is lenyűgözött az ízkavalkád.
Grillezett csirkecomb töltött wrappelIrány a kert, és irány az Okosgrill! Egy könnyű tavaszi-nyári étel grillezett csirkecomb töltött wrappel. Ez a finomság megmutatja, hogy 20 perc alatt is mennyei fogásokat varázsolhatunk a grillsütő segítségével.

Hozzávalók

Hozzávalók
 5 darab bárányborda
 1 marék petrezselyem
 1 marék menta
 4 gerezd fokhagyma
 100 ml olívaolaj
 só, bors
Köret
 1 marék gesztenye
 2 pohár fehér bor
 3 darab burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 Cayanne-bors
 só, bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy marék gesztenyének vágjuk be a héját, majd áztassuk be két pohárnyi fehérborba egy órára.

2

Krumpliból sárgahéjút érdemes választani, amit vágjunk nagyobb karikákra és keverjük össze olívaolajjal ,Cayenne és sima borssal, valamint sóval.

3

Mindkét szereplő (a gesztenye és a burgonya) is mehet az Okos pellet grillre, hogy készre süljenek.

4

Eközben a bárányhoz készítsünk elő olívaolajat egy tálba. Ehhez nyomjunk 4 gerezd fokhagymát, valamint vágjunk hozzá egy marék petrezselymet és mentát.

5

A bárány bordát csupáncsak sózni és borsozni kell, majd a rácson ízlés szerint átsütni.

6

Tálaláskor az összes résztvevő kerüljön a tányérra és a kever olívaolajos szószt semmiképpen se felejtsük el a hús tetejére kanalazni!

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett bárányborda sült gesztenyével
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66