Grillezett báránybordák

A grillezett bárányborda egy családot és barátokat lenyűgöző recept. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Az eredmény egy finom és füstös bárányhús, robusztus fatüzelésű ízekkel a pellet grillről.
Indítsuk el a fa pellet Okosgrillt és állítsuk a hőmérsékletet 200 Celsius fokra.
Helyezzük a báránybordákat egy sima munkafelületre, majd alaposan kenjük meg a dijoni mustárral.
Fűszerezzük a húst minden oldalról Milestone66 fűszerezéssel, és szórjuk meg továbbá petrezselyemmel és rozmaringgal.
Természetesen házi fűszerkeverékkel is elkészíthető a recept.
Ha rendelkezésre áll, akkor helyezzünk egy húshőmérőt a bárányborda legvastagabb részébe, és süssük a rácson húsos oldalával lefelé körülbelül 6 percig.
Vegyük ki a bárányt a grillről, és csökkentsük a grillsütő hőmérsékletet 150°C-ra.
Tegyük vissza a bárányhúst a grillre, és döntsük egymásnak a két bordát a csontokkal felfelé és grillezzük további 20 percig vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri az 54-55°C-ot.
Vegyük le a bordákat a grillrácsról, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt megkóstoljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft.
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Indítsuk el a fa pellet Okosgrillt és állítsuk a hőmérsékletet 200 Celsius fokra.
Helyezzük a báránybordákat egy sima munkafelületre, majd alaposan kenjük meg a dijoni mustárral.
Fűszerezzük a húst minden oldalról Milestone66 fűszerezéssel, és szórjuk meg továbbá petrezselyemmel és rozmaringgal.
Természetesen házi fűszerkeverékkel is elkészíthető a recept.
Ha rendelkezésre áll, akkor helyezzünk egy húshőmérőt a bárányborda legvastagabb részébe, és süssük a rácson húsos oldalával lefelé körülbelül 6 percig.
Vegyük ki a bárányt a grillről, és csökkentsük a grillsütő hőmérsékletet 150°C-ra.
Tegyük vissza a bárányhúst a grillre, és döntsük egymásnak a két bordát a csontokkal felfelé és grillezzük további 20 percig vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri az 54-55°C-ot.
Vegyük le a bordákat a grillrácsról, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt megkóstoljuk.