Grillezett brokkoli
Dobjuk fel a brokkolit friss citromlével, fűszernövényekkel és parmezán sajttal, hogy egy frissítő nyári köretet kapjunk. A robusztus fafüst csodálatos ízűvé varázsolja a grillezett zöldségeket.
Szedjük darabjaira a brokkolit, majd helyezzük egy zárható zacskóba vagy tálba.
Egy kis edénybe keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd csorgassuk rá a zacskóban lévő brokkolira és forgassuk át. Pácoljuk így szobahőmérsékleten 30 percen keresztül.
Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.
Helyezzük a brokkolit egy grillkosárba vagy egy tepsibe, nehogy hozzáragadjon vagy átessen a grillrácsokon.
Helyezzük a kosarat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük 8-10 percen keresztül, amíg a brokkoli ropogós és puha nem lesz.
A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Szedjük darabjaira a brokkolit, majd helyezzük egy zárható zacskóba vagy tálba.
Egy kis edénybe keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd csorgassuk rá a zacskóban lévő brokkolira és forgassuk át. Pácoljuk így szobahőmérsékleten 30 percen keresztül.
Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.
Helyezzük a brokkolit egy grillkosárba vagy egy tepsibe, nehogy hozzáragadjon vagy átessen a grillrácsokon.
Helyezzük a kosarat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük 8-10 percen keresztül, amíg a brokkoli ropogós és puha nem lesz.
A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.