Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhája

Kezdőlap / Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhája
Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Márton napon hagyományosan liba recepteket készítünk. Így varázsolt Szoky is ezzel a fantasztikus libacomb recepttel a pellet grillsütőn, amihez párolt lilakáposztát és hagymás tört burgonyát is tálalt. Az eredmény fantasztikus lett, de beszéljen ő erről a videón.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óra 30 percÖsszesen4 óra

Hozzávalók:
 4 darab libacombkacsacomb is jó
 4 fej vöröshagyma
 8 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál libazsír
 
 3 darab babérlevél
 3 erős csipet fekete egész bors
 kevés víz a pároláshoz
Hozzávalók - párolt lilakáposzta
 1,40 kg lilakáposzta
 3 erős csipet só a káposzta lesózásához
 2 darab vöröshagyma
 1 evőkanál liba zsiradék
 5 dkg kristálycukor
 őrölt fekete bors
 1 teáskanál őrölt köményzlés szerint több is lehet
 20 csepp ecet
 50 ml száraz fehér borhelyette épp ennyi száraz pezsgő
Hozzávalók - hagymás tört burgonya
 1,20 kg burgonya
 2 evőkanál zsír
 
 őrölt fekete bors
 2 fej vöröshagyma

Elkészítés
1

A libacombokat tisztítás után tegyük a pataki tálba és tűzdeljük közéjük a babérleveleket.

2

Jöhet rá a só és a fekete egész bors, illetve néhány szem szegfűbors is.

3

A karikázott vagy fél karikázott hagymákat tegyük szétmorzsolva a libacombokra, együtt a fokhagymával.

4

Öntsük fel épp annyi vízzel a Márton-napi libacombokat, hogy ellepje a húsokat a folyadék, de ha van húsleves alaplevünk, akkor azzal is helyettesíthetjük. Ebben az esetben érdemes kevesebb sót és borsot használni az elején.

5

A pataki tálra ráhelyezve a tetejét mehet is be az előmelegített grillsütőbe. Kb. 2 órát 190 fokon párolódhatnak a libacombok.

6

Készítsük el a párolt lilakáposztát. Negyedeljük fel a fej káposztát, majd aprítsuk fel káposztagyalun vagy kés segítségével. Szoky a videóban végül fél fej káposztát használt.

7

A felvágott, aprított káposztát minimálisan sózzuk be és keverjük össze. 15-20 perc hagyjuk állni.

8

Tegyük fel a zsiradékot olvadni egy nagyobb serpenyőbe, majd jöhet hozzá a cukor és lebarnítjuk, karamellizáljuk 2-3 perc alatt.

9

Tegyük hozzá a vöröshagymát és pirítsuk tovább. Fél perc elteltével mehet is hozzá a káposzta. Nem szükséges kicsavarni a lila káposztát.

10

Fűszerezés és alapos összekeverés után kezdődhet a párolás fedő alatt. 30 perc után jöhet hozzá az ecet és a fehér bor is.

11

Egy kis pirítás után (fedő nélkül) pár percig süssük, majd a tűzhelyről levéve, a fedőt visszarakva várhatjuk vele a tálalást.

12

A grillsütőhöz és a libacombokhoz visszatérve (2 óra letelte után) vegyük le a pataki tál tetejét. A combokat kenjük be 1-1 evőkanál libazsírral és kicsit mozgassuk át a tál tartalmát is.

13

Fedő nélkül 1,5 óra sütés következik ugyanezen a 190 Celsius fokos hőmérsékleten.

14

Itt az idő elkészíteni a hagymás krumplit. 1 kg összevágott burgonyát tegyünk fel főni sós vízben.

15

A hagymát vágjuk fel apróra és libazsíron pirítsuk meg 6-8 perc alatt barnára, üvegesre. Közben a megfőtt krumplit törtjük össze alaposan.

16

A hagyma pirítása utána a tört krumplit helyezzük a serpenyőbe. Fűszerezés után keverjük össze az alapanyagokat, majd újra 6-8 percig süssük együtt a hagymát és a krumplit.

17

Az elkészült ropogós libacombokat tálaljuk és fogyasszuk párolt lilakáposztával és hagymás tört burgonyával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab libacombkacsacomb is jó
 4 fej vöröshagyma
 8 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál libazsír
 
 3 darab babérlevél
 3 erős csipet fekete egész bors
 kevés víz a pároláshoz
Hozzávalók - párolt lilakáposzta
 1,40 kg lilakáposzta
 3 erős csipet só a káposzta lesózásához
 2 darab vöröshagyma
 1 evőkanál liba zsiradék
 5 dkg kristálycukor
 őrölt fekete bors
 1 teáskanál őrölt köményzlés szerint több is lehet
 20 csepp ecet
 50 ml száraz fehér borhelyette épp ennyi száraz pezsgő
Hozzávalók - hagymás tört burgonya
 1,20 kg burgonya
 2 evőkanál zsír
 
 őrölt fekete bors
 2 fej vöröshagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

A libacombokat tisztítás után tegyük a pataki tálba és tűzdeljük közéjük a babérleveleket.

2

Jöhet rá a só és a fekete egész bors, illetve néhány szem szegfűbors is.

3

A karikázott vagy fél karikázott hagymákat tegyük szétmorzsolva a libacombokra, együtt a fokhagymával.

4

Öntsük fel épp annyi vízzel a Márton-napi libacombokat, hogy ellepje a húsokat a folyadék, de ha van húsleves alaplevünk, akkor azzal is helyettesíthetjük. Ebben az esetben érdemes kevesebb sót és borsot használni az elején.

5

A pataki tálra ráhelyezve a tetejét mehet is be az előmelegített grillsütőbe. Kb. 2 órát 190 fokon párolódhatnak a libacombok.

6

Készítsük el a párolt lilakáposztát. Negyedeljük fel a fej káposztát, majd aprítsuk fel káposztagyalun vagy kés segítségével. Szoky a videóban végül fél fej káposztát használt.

7

A felvágott, aprított káposztát minimálisan sózzuk be és keverjük össze. 15-20 perc hagyjuk állni.

8

Tegyük fel a zsiradékot olvadni egy nagyobb serpenyőbe, majd jöhet hozzá a cukor és lebarnítjuk, karamellizáljuk 2-3 perc alatt.

9

Tegyük hozzá a vöröshagymát és pirítsuk tovább. Fél perc elteltével mehet is hozzá a káposzta. Nem szükséges kicsavarni a lila káposztát.

10

Fűszerezés és alapos összekeverés után kezdődhet a párolás fedő alatt. 30 perc után jöhet hozzá az ecet és a fehér bor is.

11

Egy kis pirítás után (fedő nélkül) pár percig süssük, majd a tűzhelyről levéve, a fedőt visszarakva várhatjuk vele a tálalást.

12

A grillsütőhöz és a libacombokhoz visszatérve (2 óra letelte után) vegyük le a pataki tál tetejét. A combokat kenjük be 1-1 evőkanál libazsírral és kicsit mozgassuk át a tál tartalmát is.

13

Fedő nélkül 1,5 óra sütés következik ugyanezen a 190 Celsius fokos hőmérsékleten.

14

Itt az idő elkészíteni a hagymás krumplit. 1 kg összevágott burgonyát tegyünk fel főni sós vízben.

15

A hagymát vágjuk fel apróra és libazsíron pirítsuk meg 6-8 perc alatt barnára, üvegesre. Közben a megfőtt krumplit törtjük össze alaposan.

16

A hagyma pirítása utána a tört krumplit helyezzük a serpenyőbe. Fűszerezés után keverjük össze az alapanyagokat, majd újra 6-8 percig süssük együtt a hagymát és a krumplit.

17

Az elkészült ropogós libacombokat tálaljuk és fogyasszuk párolt lilakáposztával és hagymás tört burgonyával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhája