Grillezett édesburgonya lime szósszal

Az édesburgonya nagy sláger a grillezés terén. Ebben a receptben a cél az egyszerűség, hisz alapfűszerekkel és egy kis füsttel alkotunk finomságot, amit a lime szósz dob fel igazán.
Tegyük a hámozott édesburgonyát egy nagy fazék erősen sós vízbe. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőt közepesre és pároljuk 20 percen keresztül.
Tegyük félre és amikor már eléggé kihűlt, vágjuk fel szeletekre az édesburgonyát.
Keverjük össze a Cayenne-borsot a sót és a fekete borsot az olajjal, majd kenjük vele át az édesburgonya szeleteket.
A lime szószhoz keverjük össze a tejfölt, a lime reszelt héját és a levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 150-180°C fokon vaslapon vagy nyílt lángon kb. 6-8 percen keresztül, félidőben megfordítva.
Amikor elkészült szórjuk meg friss koriander levéllel vagy zöldhagymával. Fogyasszuk a lime szószba mártogatva, vagy azzal leöntve.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Tegyük a hámozott édesburgonyát egy nagy fazék erősen sós vízbe. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőt közepesre és pároljuk 20 percen keresztül.
Tegyük félre és amikor már eléggé kihűlt, vágjuk fel szeletekre az édesburgonyát.
Keverjük össze a Cayenne-borsot a sót és a fekete borsot az olajjal, majd kenjük vele át az édesburgonya szeleteket.
A lime szószhoz keverjük össze a tejfölt, a lime reszelt héját és a levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 150-180°C fokon vaslapon vagy nyílt lángon kb. 6-8 percen keresztül, félidőben megfordítva.
Amikor elkészült szórjuk meg friss koriander levéllel vagy zöldhagymával. Fogyasszuk a lime szószba mártogatva, vagy azzal leöntve.