Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett édesburgonya lime szósszal

Grillezett édesburgonya lime szósszal


grillezett édesburgonya chips recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az édesburgonya nagy sláger a grillezés terén. Ebben a receptben a cél az egyszerűség, hisz alapfűszerekkel és egy kis füsttel alkotunk finomságot, amit a lime szósz dob fel igazán.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 kg édesburgonyaközepes méretű, meghámozva
 2 evőkanál olaj
 ½ teáskanál őrölt kömény
 2 csipet Cayenne-bors
 150 g tejföl
 2 darab közepes lime finomra reszelt héjakb. 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen facsart lime leve
 
 őrölt fekete bors
 2 evőkanál durvára vágott friss koriander
Elkészítés
1

Tegyük a hámozott édesburgonyát egy nagy fazék erősen sós vízbe. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőt közepesre és pároljuk 20 percen keresztül.

2

Tegyük félre és amikor már eléggé kihűlt, vágjuk fel szeletekre az édesburgonyát.

3

Keverjük össze a Cayenne-borsot a sót és a fekete borsot az olajjal, majd kenjük vele át az édesburgonya szeleteket.

4

A lime szószhoz keverjük össze a tejfölt, a lime reszelt héját és a levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 150-180°C fokon vaslapon vagy nyílt lángon kb. 6-8 percen keresztül, félidőben megfordítva.

6

Amikor elkészült szórjuk meg friss koriander levéllel vagy zöldhagymával. Fogyasszuk a lime szószba mártogatva, vagy azzal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Héjában sült fűszeres újburgonyaSzoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített köretként fűszeres újburgonyát készített - íme a recept.
Miami csirkeszárnyakEgyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.
Vietnámi csirkeszárnyA vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg édesburgonyaközepes méretű, meghámozva
 2 evőkanál olaj
 ½ teáskanál őrölt kömény
 2 csipet Cayenne-bors
 150 g tejföl
 2 darab közepes lime finomra reszelt héjakb. 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen facsart lime leve
 
 őrölt fekete bors
 2 evőkanál durvára vágott friss koriander

Elkészítés

Elkészítés
1

Tegyük a hámozott édesburgonyát egy nagy fazék erősen sós vízbe. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőt közepesre és pároljuk 20 percen keresztül.

2

Tegyük félre és amikor már eléggé kihűlt, vágjuk fel szeletekre az édesburgonyát.

3

Keverjük össze a Cayenne-borsot a sót és a fekete borsot az olajjal, majd kenjük vele át az édesburgonya szeleteket.

4

A lime szószhoz keverjük össze a tejfölt, a lime reszelt héját és a levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 150-180°C fokon vaslapon vagy nyílt lángon kb. 6-8 percen keresztül, félidőben megfordítva.

6

Amikor elkészült szórjuk meg friss koriander levéllel vagy zöldhagymával. Fogyasszuk a lime szószba mártogatva, vagy azzal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett édesburgonya lime szósszal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66