Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett fokhagymás-parmezános csirkeszárny

Grillezett fokhagymás-parmezános csirkeszárny


fokhagymás parmezános csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Mint a szirének, úgy dalolnak ezek a ínycsiklandó csirkeszárnyak, hogy kóstoljuk meg. Ezt a fokhagymás-sajtos grillszárny receptet vétek lenne kihagyni.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 2 evőkanál grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
 100 g parmezán sajt
 apróra vágott petrezselyem
Fokhagyma szósz
 100 g vaj
 10 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 evőkanál grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
Elkészítés
1

A fokhagymás-parmezános csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200-220°C-ra.

2

Egy nagyobb tálban helyezzük el a szárnyakat és fűszerezzük be a választott grillfűszerrel.

Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.

3

Helyezzük a szárnyakat közvetlenül a grillrácsra és süssük 20 percen keresztül, majd fordítsuk meg süssük további 20 percig.

4

Ellenőrizzük a szárnyak belső hőmérsékletét, 74°C-nál (vastagabb részen mérve) elkészült a grillezett csirkeszárny.

5

A fokhagymás szósz elkészítése: Amíg a csirke sül, keverjük össze a vajat, az aprított fokhagymát és a fűszerkeveréket egy serpenyőben, és főzzük alacsony-közepes lángon 8-10 percen keresztül kevergetve.

6

Amikor a szárnyak készek, vegyük le a grillről és helyezzük át egy nagy tálba. Öntsük rá a fokhagymás szószt, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal és az aprított petrezselyemmel, majd forgassuk össze.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bourbon bacon brownieA brownie nagyon finom, igaz? Nos, ez a recept egy másik szintre emeli a süteményt. Ebben a receptben karamellizált baconnel koronázzuk a whisky-s browniet, hisz bármihez is teszünk egy kis bacont, az csak jobb lehet. Mindössze 15 perc előkészület és 60 perc a fa pellet grillen elegendő a recept elkészítéséhez.
Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Házi bolti bbq szószHa szeretjük a bolti bbq szósz ízét, akkor készítsük el otthon is, hátha még finomabb is lesz! Ez egy alap bbq recept, biztosan ízleni fog!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 2 evőkanál grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
 100 g parmezán sajt
 apróra vágott petrezselyem
Fokhagyma szósz
 100 g vaj
 10 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 evőkanál grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub

Elkészítés

Elkészítés
1

A fokhagymás-parmezános csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200-220°C-ra.

2

Egy nagyobb tálban helyezzük el a szárnyakat és fűszerezzük be a választott grillfűszerrel.

Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.

3

Helyezzük a szárnyakat közvetlenül a grillrácsra és süssük 20 percen keresztül, majd fordítsuk meg süssük további 20 percig.

4

Ellenőrizzük a szárnyak belső hőmérsékletét, 74°C-nál (vastagabb részen mérve) elkészült a grillezett csirkeszárny.

5

A fokhagymás szósz elkészítése: Amíg a csirke sül, keverjük össze a vajat, az aprított fokhagymát és a fűszerkeveréket egy serpenyőben, és főzzük alacsony-közepes lángon 8-10 percen keresztül kevergetve.

6

Amikor a szárnyak készek, vegyük le a grillről és helyezzük át egy nagy tálba. Öntsük rá a fokhagymás szószt, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal és az aprított petrezselyemmel, majd forgassuk össze.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett fokhagymás-parmezános csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66