Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett garnélarák

Grillezett garnélarák


barbecue bbq garnélarák recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Percek alatt elkészül és könnyedén tengerparti ízeket idézhetünk meg ezzel a garnélarák recepttel. Csak rövid ideig szabad sütni, különben megkeményedik.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő10 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 1 kg garnélarákkb. 20-24 db
 4 evőkanál édes, őrölt füstölt paprika
 2 evőkanál őrölt chili
 2 evőkanál barnacukor
 2 teáskanál őrölt kömény
 3 evőkanál olaj
 2 teáskanál
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 Milestone66 Blue fűszerkeverékA fűszerezést kiválthatjuk a Milestone66 tengergyümölcse fűszerkeverékkel is.
Egyéb
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák
Elkészítés
1

Egy tálban keverjük össze a paprikát, a chilit, a barnacukrot, a köményt, a fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot.
(Alternatívaként csak a paprikát, a chilit és a Milestone66 tengergyümölcse vagy Greek fűszerkeverékét ajánljuk)

2

Helyezzük a garnélarákot a tálba és alaposan keverjük össze, hogy a fűszer egységesen mindenhol bevonja.

3

A garnélarákokat húzzuk rá a nyársra.
Ha fapálcákat használunk, akkor érdemes 10 percre vízbe áztatni. Ha fém pálcáink vannak nincs erre szükség.

4

Melegítsük elő a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

5

Helyezzük a garnélarákot a rácsra és süssük oldalanként, körülbelül 2-3 percig. Amikor a garnélarák "átlátszó", akkor már biztosan készen vagyunk. Vigyázzunk a túlsütéssel, mert sajnos megkeményedik és cipőtalp lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Harcsapaprikás túróscsuszávalEgy igazi magyar klasszikust készített nektek a mai napon a Fald fel csapata pellet grillsütőben: harcsapaprikás túrós csuszával
Grillcsirke kenőcs, pácSzoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített egy ínycsiklandozó sörös kencsőccsel, páccal kente át a madarakat - íme a recept.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg garnélarákkb. 20-24 db
 4 evőkanál édes, őrölt füstölt paprika
 2 evőkanál őrölt chili
 2 evőkanál barnacukor
 2 teáskanál őrölt kömény
 3 evőkanál olaj
 2 teáskanál
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 Milestone66 Blue fűszerkeverékA fűszerezést kiválthatjuk a Milestone66 tengergyümölcse fűszerkeverékkel is.
Egyéb
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy tálban keverjük össze a paprikát, a chilit, a barnacukrot, a köményt, a fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot.
(Alternatívaként csak a paprikát, a chilit és a Milestone66 tengergyümölcse vagy Greek fűszerkeverékét ajánljuk)

2

Helyezzük a garnélarákot a tálba és alaposan keverjük össze, hogy a fűszer egységesen mindenhol bevonja.

3

A garnélarákokat húzzuk rá a nyársra.
Ha fapálcákat használunk, akkor érdemes 10 percre vízbe áztatni. Ha fém pálcáink vannak nincs erre szükség.

4

Melegítsük elő a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

5

Helyezzük a garnélarákot a rácsra és süssük oldalanként, körülbelül 2-3 percig. Amikor a garnélarák "átlátszó", akkor már biztosan készen vagyunk. Vigyázzunk a túlsütéssel, mert sajnos megkeményedik és cipőtalp lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett garnélarák
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66