Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)

Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)


koreai marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A házi készítésű koreai pác és az almafa füstje teljesen feldobja ezt a marhabordát. Ezek a pácolt oldalasok minden bizonnyal fatüzelésű étel repertoárunk ékszerei lesznek ízükkel és gyors elkészítésükkel.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 2,50 kg marhaoldalas
 120 ml szójaszósz
 215 g barna cukor
 120 ml rizsborecet
 3 teáskanál szezámolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 darab egész gyömbérmeghámozva és durvára vágva
 1 darab ázsiai körtemeghámozva és negyedelve
 1 darab vörös thai chilikimagozva és apróra vágva
 szezámmag
 mogyoróhagyma, szeletelve
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

A pác elkészítéséhez a turmixgépben a bordák kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk, és simára pürésítjük. Ezt a szószt aztán ráöntjük a húsra, lefedjük és egy éjszakáig így pácoljuk a hűtőben.

2

Kapcsoljuk be a pellet grillsütőt és állítsuk be a hőmérsékletét 260℃-ra.

3

Távolítsuk el a bordákat a pácból és öntsük ki a levet. Tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra és süssük oldalanként 3-5 percen keresztül.

4

Majd vegyük le őket a grillről és szórjuk meg vékonyra szeletelt hagymával vagy szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.
Málnás chipotle (csípős) BBQ rubMálna és csípős paprika együtt? Nem csalás, nem ámítás, ez egy igazi vérbeli USA BBQ rub recept és csak rád vár, hogy bekenj vele néhány kg fincsi bordát, aztán rádobd a grillre.
Sült spárgás-sajtos lepény pancettávalTökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.
Mexikói chimichanga emu hússalA klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 2,50 kg marhaoldalas
 120 ml szójaszósz
 215 g barna cukor
 120 ml rizsborecet
 3 teáskanál szezámolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 darab egész gyömbérmeghámozva és durvára vágva
 1 darab ázsiai körtemeghámozva és negyedelve
 1 darab vörös thai chilikimagozva és apróra vágva
 szezámmag
 mogyoróhagyma, szeletelve
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

A pác elkészítéséhez a turmixgépben a bordák kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk, és simára pürésítjük. Ezt a szószt aztán ráöntjük a húsra, lefedjük és egy éjszakáig így pácoljuk a hűtőben.

2

Kapcsoljuk be a pellet grillsütőt és állítsuk be a hőmérsékletét 260℃-ra.

3

Távolítsuk el a bordákat a pácból és öntsük ki a levet. Tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra és süssük oldalanként 3-5 percen keresztül.

4

Majd vegyük le őket a grillről és szórjuk meg vékonyra szeletelt hagymával vagy szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66