Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)

Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)


koreai marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A házi készítésű koreai pác és az almafa füstje teljesen feldobja ezt a marhabordát. Ezek a pácolt oldalasok minden bizonnyal fatüzelésű étel repertoárunk ékszerei lesznek ízükkel és gyors elkészítésükkel.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 2,50 kg marhaoldalas
 120 ml szójaszósz
 215 g barna cukor
 120 ml rizsborecet
 3 teáskanál szezámolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 darab egész gyömbérmeghámozva és durvára vágva
 1 darab ázsiai körtemeghámozva és negyedelve
 1 darab vörös thai chilikimagozva és apróra vágva
 szezámmag
 mogyoróhagyma, szeletelve
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

A pác elkészítéséhez a turmixgépben a bordák kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk, és simára pürésítjük. Ezt a szószt aztán ráöntjük a húsra, lefedjük és egy éjszakáig így pácoljuk a hűtőben.

2

Kapcsoljuk be a pellet grillsütőt és állítsuk be a hőmérsékletét 260℃-ra.

3

Távolítsuk el a bordákat a pácból és öntsük ki a levet. Tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra és süssük oldalanként 3-5 percen keresztül.

4

Majd vegyük le őket a grillről és szórjuk meg vékonyra szeletelt hagymával vagy szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chilis bacon burgerExtra különleges burgert készíthetünk klasszikus ízekkel vegyítve ennek a receptnek a segítségével. Zöldfűszeres salsa, bacon, chili, marhahús, sajt. Egyszerű, nagyszerű!
Füstölt sertésburgerNem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.
Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2,50 kg marhaoldalas
 120 ml szójaszósz
 215 g barna cukor
 120 ml rizsborecet
 3 teáskanál szezámolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 darab egész gyömbérmeghámozva és durvára vágva
 1 darab ázsiai körtemeghámozva és negyedelve
 1 darab vörös thai chilikimagozva és apróra vágva
 szezámmag
 mogyoróhagyma, szeletelve
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

A pác elkészítéséhez a turmixgépben a bordák kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk, és simára pürésítjük. Ezt a szószt aztán ráöntjük a húsra, lefedjük és egy éjszakáig így pácoljuk a hűtőben.

2

Kapcsoljuk be a pellet grillsütőt és állítsuk be a hőmérsékletét 260℃-ra.

3

Távolítsuk el a bordákat a pácból és öntsük ki a levet. Tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra és süssük oldalanként 3-5 percen keresztül.

4

Majd vegyük le őket a grillről és szórjuk meg vékonyra szeletelt hagymával vagy szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66