Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett kelbimbó bacon-sajt mártással

Grillezett kelbimbó bacon-sajt mártással


grillezett kelbimbó recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Alulértékelt zöldség ez a kelbimbó, így biztosan ízleni fog! Füstöljük-süssük cseresznyefán, majd forgassuk meg sós bacon sajtszószban.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 1 kg kelbimbófélbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 só, őrölt bors
Bacon-sajtszósz
 100 g baconkockára vágva
 1 evőkanál vaj
 1 kis fej hagymaapróra vágva
 1 evőkanál liszt
 300 ml tej
 120 g reszelt sajt
Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre fa pellet grillsütőt , ami jelen esetben 205℃.

2

Egy nagy tálban vagy zárható tasakban forgassuk össze a kelbimbót az olívaolajjal és ízesítsük sóval, illetve borssal.

3

Egy rétegben terítsük szét egy tepsiben vagy szilikon lapon. Helyezzük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a kelbimbó aranybarna nem lesz.

4

Addig készítsük el a bacon-sajtszószt: Egy nagy öntöttvas serpenyőben, közepes lángon pirítsuk ropogósra a bacont, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra tegyük ki lecsepegni. A kiolvadt zsírt hagyjuk a serpenyőben.

5

Adjuk hozzá a vajat és a hagymát a zsírhoz és süssük addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

6

Adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett enyhén barnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd simára keverjük.

7

Csökkentsük alacsonyabbra a hőt és főzzük addig, amíg pár perc alatt sűrűsödni nem kezd a szósz.

8

Adjuk hozzá a Milestone66 Yellow rubot (vagy más ízlésünk szerinti grillfűszert), és alaposan keverjük össze.

9

Ekkor érkezhet hozzá a reszelt sajt, amit elkavarunk benne, hogy beleolvadjon a szószba.

10

Utolsó lépésként keverjük bele a korábbán félretett bacont is, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a szószt.

11

Az időközben megsült kelbimbót a bacon-sajtszószba mártva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Amerikai sajtos tészta – mac n cheeseSokat gondolkodsz rajta, hogy ezen a nyári napon milyen ételt készíts? Mi valami könnyű receptet szerettünk volna, amit nem megterhelő elkészíteni és ezért esett a választásunk a mac n cheese-re, vagyis az amerikai sajtos tésztára.
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg kelbimbófélbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 só, őrölt bors
Bacon-sajtszósz
 100 g baconkockára vágva
 1 evőkanál vaj
 1 kis fej hagymaapróra vágva
 1 evőkanál liszt
 300 ml tej
 120 g reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre fa pellet grillsütőt , ami jelen esetben 205℃.

2

Egy nagy tálban vagy zárható tasakban forgassuk össze a kelbimbót az olívaolajjal és ízesítsük sóval, illetve borssal.

3

Egy rétegben terítsük szét egy tepsiben vagy szilikon lapon. Helyezzük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a kelbimbó aranybarna nem lesz.

4

Addig készítsük el a bacon-sajtszószt: Egy nagy öntöttvas serpenyőben, közepes lángon pirítsuk ropogósra a bacont, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra tegyük ki lecsepegni. A kiolvadt zsírt hagyjuk a serpenyőben.

5

Adjuk hozzá a vajat és a hagymát a zsírhoz és süssük addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

6

Adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett enyhén barnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd simára keverjük.

7

Csökkentsük alacsonyabbra a hőt és főzzük addig, amíg pár perc alatt sűrűsödni nem kezd a szósz.

8

Adjuk hozzá a Milestone66 Yellow rubot (vagy más ízlésünk szerinti grillfűszert), és alaposan keverjük össze.

9

Ekkor érkezhet hozzá a reszelt sajt, amit elkavarunk benne, hogy beleolvadjon a szószba.

10

Utolsó lépésként keverjük bele a korábbán félretett bacont is, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a szószt.

11

Az időközben megsült kelbimbót a bacon-sajtszószba mártva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett kelbimbó bacon-sajt mártással
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66