Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalas

Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalas


pácolt barbecue marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Garantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő8 óraÖsszesen8 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
 230 ml vörösbor
 230 ml 1 csésze olívaolaj
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál dijoni mustár
 1,50 teáskanál
 1 teáskanál durvára őrölt fekete bors
 3 gerezd fokhagymafelaprítva
 1 kis fej vöröshagymafelkockázva
 1 darab babérlevéldurvára morzsolva
Elkészítés
1

Helyezzük a bordákat egy tálba, amely akkora, hogy belefér az összes (vagy használhatunk nagy, visszazárható műanyag zacskót is).

2

A páchoz: keverjük össze egy tálban a bort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a dijoni mustárt, a sót és a borsot. Végül tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet is.

3

Öntsük a pácot a húsokra úgy, hogy mindkét oldalukat alaposan bevonja. Fedjük le és tegyük hűtőbe több órára, de akár egy egész éjszakára is. Lehetőség szerint többször fordítsuk meg az oldalasokat, hogy egyenletesen bevonódjon.

4

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

5

Távolítsuk el a bordákat a pácból és töröljük le róla a szilárd anyagokat. Ízesítsük mindkét oldalát Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerkeverékkel.

6

Tegyük a bordákat csontos felükkel lefelé a grillrsüő rácsra és süssük 6-8 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95-100℃-ot. Ha kész, vegyük le őket a grillről és tekerjük be szorosan alufóliába legalább egy órára mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
 230 ml vörösbor
 230 ml 1 csésze olívaolaj
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál dijoni mustár
 1,50 teáskanál
 1 teáskanál durvára őrölt fekete bors
 3 gerezd fokhagymafelaprítva
 1 kis fej vöröshagymafelkockázva
 1 darab babérlevéldurvára morzsolva

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a bordákat egy tálba, amely akkora, hogy belefér az összes (vagy használhatunk nagy, visszazárható műanyag zacskót is).

2

A páchoz: keverjük össze egy tálban a bort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a dijoni mustárt, a sót és a borsot. Végül tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet is.

3

Öntsük a pácot a húsokra úgy, hogy mindkét oldalukat alaposan bevonja. Fedjük le és tegyük hűtőbe több órára, de akár egy egész éjszakára is. Lehetőség szerint többször fordítsuk meg az oldalasokat, hogy egyenletesen bevonódjon.

4

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

5

Távolítsuk el a bordákat a pácból és töröljük le róla a szilárd anyagokat. Ízesítsük mindkét oldalát Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerkeverékkel.

6

Tegyük a bordákat csontos felükkel lefelé a grillrsüő rácsra és süssük 6-8 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95-100℃-ot. Ha kész, vegyük le őket a grillről és tekerjük be szorosan alufóliába legalább egy órára mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66