Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával


hogyan kell kukoricát grillezni recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Adjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Velőscsont baconbe tekert kukoricávalEgyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.
Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbalEhhez a recepthez korán keltünk, hogy az esti kerti partira a legkirályabb fogást tudjuk tálalni: Texas barbecue marhaszegy hagymás sült babbal.
Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66