Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Édes fűszeres marhabordák

Édes fűszeres marhabordák


Édes fűszeres marhabordák
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ahhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc
Hozzávalók
 1,80 kg marhaborda
 120 ml ketchup
 120 ml csípős paprikakrém
 60 ml méz
 1 fej hagyma (aprított)
 2 gerezd fokhagyma (aprított)
 15 ml olívaolaj
 5 ml csípős szósz
 1 evőkanál só
 1 evőkanál őrölt feketebors
Elkészítés
1

Öntsük egy serpenyőbe az olivaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát és fokhagymát kb 3 percen keresztül.
1 Minutes

2

Adjuk hozzá a ketchupot, mézet, csípős paprikakrémet és a csípős szószt. A különbség a csípős paprikakrém és a csípős szósz között, hogy a paprikakrém sűrűbb, tartalmazza a paprika magját is, míg a csípős szósz lazább állagú, szinte folyékony szósz, mint pl a tabasco.

3

Hagyjuk, hogy a pácunk közepes-alacsony hőmérsékleten párolódjon nagyjából 10 percig.

4

Ezután a marhabordákat sóval és borssal szórjuk meg és tegyük a közepes hőmérsékletre (100-110 fok) melegített pellet Okosgrillre.

5

Legalább 3 órán keresztül hagyjuk benne a marhabordákat, időnként fordítsuk meg és a szósszal kenjük át újra és újra.
BBQ szószt és héjában sült vajjal locsolt burgonyát ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett csirkecomb töltött wrappelIrány a kert, és irány az Okosgrill! Egy könnyű tavaszi-nyári étel grillezett csirkecomb töltött wrappel. Ez a finomság megmutatja, hogy 20 perc alatt is mennyei fogásokat varázsolhatunk a grillsütő segítségével.
Füstölt, szárazon fűszerezett oldalasA füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.
Házi grillkolbász recept by Szoky konyhájaEgy jó kis egyszerű recept, amihez csak friss, ropogós fehér kenyér és házi uborka befőtt kell és tuti bezsebeled a legnagyobb elismeréseket a grillpartyn. Íme a jóságos grillkolbász recept videó Szoky konyhájából.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,80 kg marhaborda
 120 ml ketchup
 120 ml csípős paprikakrém
 60 ml méz
 1 fej hagyma (aprított)
 2 gerezd fokhagyma (aprított)
 15 ml olívaolaj
 5 ml csípős szósz
 1 evőkanál só
 1 evőkanál őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés
1

Öntsük egy serpenyőbe az olivaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát és fokhagymát kb 3 percen keresztül.
1 Minutes

2

Adjuk hozzá a ketchupot, mézet, csípős paprikakrémet és a csípős szószt. A különbség a csípős paprikakrém és a csípős szósz között, hogy a paprikakrém sűrűbb, tartalmazza a paprika magját is, míg a csípős szósz lazább állagú, szinte folyékony szósz, mint pl a tabasco.

3

Hagyjuk, hogy a pácunk közepes-alacsony hőmérsékleten párolódjon nagyjából 10 percig.

4

Ezután a marhabordákat sóval és borssal szórjuk meg és tegyük a közepes hőmérsékletre (100-110 fok) melegített pellet Okosgrillre.

5

Legalább 3 órán keresztül hagyjuk benne a marhabordákat, időnként fordítsuk meg és a szósszal kenjük át újra és újra.
BBQ szószt és héjában sült vajjal locsolt burgonyát ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Édes fűszeres marhabordák
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66