Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával


hogyan kell kukoricát grillezni recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Adjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sloppy Joe – amcsi ragus szendvicsSzaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!
Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66