Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics

Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics


sloppy joe burger szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 500 g darált marhahús
 1 evőkanál olaj
 1 darab közepesen sárgarépaapróra vágva
 1 darab közepes vöröshagymaapróra vágva
 1 darab kaliforniai paprikadurvára vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 chili ízlés szerint
 csipet só és őrölt bors
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 120 g BBQ szósz
 4 darab hamburger zsemle
1

Formázzunk a darált marhahúsból 1,5 cm vastag hamburgerpogácsákat. Helyezzük a pogácsákat közvetlenül 80°C-ra melegített fa pellet grillsütő rácsára és füstöljük 30 percen keresztül. Ez füstös ízt ad, de nem süti át a húst.

2

Vegyük le a burgerpogácsákat a grillről és tegyük félre. Emeljük a grill hőmérsékletét 240˚C-ra, és tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a grillrácsra.

3

A grillen lévő serpenyőbe olajozzuk és tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. Zárjuk le a fedőt és pároljuk amíg a hagyma áttetsző lesz, kb. 5-10 percen keresztül.

4

Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit, a sót és a borsot. Keverjük össze, zárjuk le a grillfedőt és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a barbecue szószt és a Worcestershire-t, majd hagyjuk besűrűsödni a Sloppy Joe ragut.

5

Adjuk hozzá a füstölt húst és fakanál segítségével daraboljuk és keverjük össze a ragu többi részével.
Zárjuk le a a grillsütő fedelét és főzzük körülbelül 15 percen keresztül. Kóstolással igazítsuk ízlésünk szerint a fűszerezést.

6

A zsemléket vágjuk ketté és a rácson 2-3 percig pirítsuk, majd kanalazzuk rá a Sloppy Joe ragut, zárjuk le a zsemle tetejével és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A tökéletes Cézár salátaKészítsük el a nyár egyik sláger salátáját, a Cézár salátát. A legtöbb helyen (sajnos) valamilyen egyszerű instant öntettel készül, de ebben a videóban az eredeti recept szerint készítjük el az öntetet, amibe még szardella is kerül! A crouton és a csirkemell természetesen pellet grillen készül.
Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Kalifornia burgerFrissítsük fel kicsit a hagyományos grillezett hamburgert! Az USA nyugati partján a szaftos burgert az avokádó teszi teljessé! Kovászos, savanykás zsömlékbe töltve még extrább az élmény.
Grillezett édesburgonya lime szósszalAz édesburgonya nagy sláger a grillezés terén. Ebben a receptben a cél az egyszerűség, hisz alapfűszerekkel és egy kis füsttel alkotunk finomságot, amit a lime szósz dob fel igazán.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g darált marhahús
 1 evőkanál olaj
 1 darab közepesen sárgarépaapróra vágva
 1 darab közepes vöröshagymaapróra vágva
 1 darab kaliforniai paprikadurvára vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 chili ízlés szerint
 csipet só és őrölt bors
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 120 g BBQ szósz
 4 darab hamburger zsemle

Elkészítés

1

Formázzunk a darált marhahúsból 1,5 cm vastag hamburgerpogácsákat. Helyezzük a pogácsákat közvetlenül 80°C-ra melegített fa pellet grillsütő rácsára és füstöljük 30 percen keresztül. Ez füstös ízt ad, de nem süti át a húst.

2

Vegyük le a burgerpogácsákat a grillről és tegyük félre. Emeljük a grill hőmérsékletét 240˚C-ra, és tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a grillrácsra.

3

A grillen lévő serpenyőbe olajozzuk és tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. Zárjuk le a fedőt és pároljuk amíg a hagyma áttetsző lesz, kb. 5-10 percen keresztül.

4

Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit, a sót és a borsot. Keverjük össze, zárjuk le a grillfedőt és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a barbecue szószt és a Worcestershire-t, majd hagyjuk besűrűsödni a Sloppy Joe ragut.

5

Adjuk hozzá a füstölt húst és fakanál segítségével daraboljuk és keverjük össze a ragu többi részével.
Zárjuk le a a grillsütő fedelét és főzzük körülbelül 15 percen keresztül. Kóstolással igazítsuk ízlésünk szerint a fűszerezést.

6

A zsemléket vágjuk ketté és a rácson 2-3 percig pirítsuk, majd kanalazzuk rá a Sloppy Joe ragut, zárjuk le a zsemle tetejével és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66