Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell

Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell


mézes dijoni csirkemell okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók a csirkemellhez
 1 egész csirkemell
 75 g
 50 g cukor
 2 evőkanál őrölt fekete bors
 1 evőkanál fahéj
 2 evőkanál gyömbér
 3 gerezd fokhagymaaprítva
Hozzávalók a mézes-dijoni mázhoz
 3 evőkanál méz
 1 darab chili paprikadarálva
 2 evőkanál dijon mustár
 2 teáskanál balzsam ecet
Elkészítés
1

Készítsük elő a hozzávalókat, majd keverjük össze a sót, a cukrot, a borsot, a fahéjat és a gyömbért egy csésze vízzel egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és adjunk hozzá 3 csésze hideg vizet, hogy a csirke sós oldatát, pácát megkapjunk.

2

Helyezzük a csirkét egy lezárható tálba vagy műanyag tasakba, adjuk hozzá a darált fokhagymát és a pácot, majd zárjuk le és tegyük hűtőbe pihenni akár 24 órára, de legalább egy éjszakára.

3

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, 150 Celsius fokra.

4

Egy tálban alaposan keverjük össze a mézet, a chilit, a mustárt és az balzsam ecetet.

5

Vegyük ki a pácolt csirkét a hűtőszekrényből és a fűszeres keverékből.

6

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és süssük 25-30 percig, félidőnél megforgatva.

7

Kenjük át a mézes-dijoni mustáros szószunkkal a csirkemellet. Pár perc múlva a másik oldalára fordítva is vonjuk be a mézes-mustáros mázzal.

8

A csirkemell belső hőmérséklete 74-79 Celsius fok között elkészültnek számít. A rácsokról levéve 5-10 perc pihenő után szeletelhetjük. Spenóttal és gnocchival ajánljuk, nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!
Sült spárgás-sajtos lepény pancettávalTökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.
Grillezett sörös káposztaA Szent Patrik-napi káposzta egy kicsit csípős és egy egész doboz kiadós ír Guinness sörben van megfőzve. Ha grillen sütjük, ez a hagyományos étel finom fa pellet csavart kap.
Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkemellhez
 1 egész csirkemell
 75 g
 50 g cukor
 2 evőkanál őrölt fekete bors
 1 evőkanál fahéj
 2 evőkanál gyömbér
 3 gerezd fokhagymaaprítva
Hozzávalók a mézes-dijoni mázhoz
 3 evőkanál méz
 1 darab chili paprikadarálva
 2 evőkanál dijon mustár
 2 teáskanál balzsam ecet

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő a hozzávalókat, majd keverjük össze a sót, a cukrot, a borsot, a fahéjat és a gyömbért egy csésze vízzel egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és adjunk hozzá 3 csésze hideg vizet, hogy a csirke sós oldatát, pácát megkapjunk.

2

Helyezzük a csirkét egy lezárható tálba vagy műanyag tasakba, adjuk hozzá a darált fokhagymát és a pácot, majd zárjuk le és tegyük hűtőbe pihenni akár 24 órára, de legalább egy éjszakára.

3

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, 150 Celsius fokra.

4

Egy tálban alaposan keverjük össze a mézet, a chilit, a mustárt és az balzsam ecetet.

5

Vegyük ki a pácolt csirkét a hűtőszekrényből és a fűszeres keverékből.

6

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és süssük 25-30 percig, félidőnél megforgatva.

7

Kenjük át a mézes-dijoni mustáros szószunkkal a csirkemellet. Pár perc múlva a másik oldalára fordítva is vonjuk be a mézes-mustáros mázzal.

8

A csirkemell belső hőmérséklete 74-79 Celsius fok között elkészültnek számít. A rácsokról levéve 5-10 perc pihenő után szeletelhetjük. Spenóttal és gnocchival ajánljuk, nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66