Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell

Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell


mézes dijoni csirkemell okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók a csirkemellhez
 1 egész csirkemell
 75 g
 50 g cukor
 2 evőkanál őrölt fekete bors
 1 evőkanál fahéj
 2 evőkanál gyömbér
 3 gerezd fokhagymaaprítva
Hozzávalók a mézes-dijoni mázhoz
 3 evőkanál méz
 1 darab chili paprikadarálva
 2 evőkanál dijon mustár
 2 teáskanál balzsam ecet
Elkészítés
1

Készítsük elő a hozzávalókat, majd keverjük össze a sót, a cukrot, a borsot, a fahéjat és a gyömbért egy csésze vízzel egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és adjunk hozzá 3 csésze hideg vizet, hogy a csirke sós oldatát, pácát megkapjunk.

2

Helyezzük a csirkét egy lezárható tálba vagy műanyag tasakba, adjuk hozzá a darált fokhagymát és a pácot, majd zárjuk le és tegyük hűtőbe pihenni akár 24 órára, de legalább egy éjszakára.

3

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, 150 Celsius fokra.

4

Egy tálban alaposan keverjük össze a mézet, a chilit, a mustárt és az balzsam ecetet.

5

Vegyük ki a pácolt csirkét a hűtőszekrényből és a fűszeres keverékből.

6

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és süssük 25-30 percig, félidőnél megforgatva.

7

Kenjük át a mézes-dijoni mustáros szószunkkal a csirkemellet. Pár perc múlva a másik oldalára fordítva is vonjuk be a mézes-mustáros mázzal.

8

A csirkemell belső hőmérséklete 74-79 Celsius fok között elkészültnek számít. A rácsokról levéve 5-10 perc pihenő után szeletelhetjük. Spenóttal és gnocchival ajánljuk, nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Mézes-fokhagymás csirkeszárny szószÉdes szósz egy kis csípősséggel és fokhagymával, ami tökéletessé tesz majd a füst. Használjuk a szószt csirkeszárnyakon, combokon, akár egész grillcsirkén.
Pácolt marhaoldalasA pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.
Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkemellhez
 1 egész csirkemell
 75 g
 50 g cukor
 2 evőkanál őrölt fekete bors
 1 evőkanál fahéj
 2 evőkanál gyömbér
 3 gerezd fokhagymaaprítva
Hozzávalók a mézes-dijoni mázhoz
 3 evőkanál méz
 1 darab chili paprikadarálva
 2 evőkanál dijon mustár
 2 teáskanál balzsam ecet

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő a hozzávalókat, majd keverjük össze a sót, a cukrot, a borsot, a fahéjat és a gyömbért egy csésze vízzel egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és adjunk hozzá 3 csésze hideg vizet, hogy a csirke sós oldatát, pácát megkapjunk.

2

Helyezzük a csirkét egy lezárható tálba vagy műanyag tasakba, adjuk hozzá a darált fokhagymát és a pácot, majd zárjuk le és tegyük hűtőbe pihenni akár 24 órára, de legalább egy éjszakára.

3

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, 150 Celsius fokra.

4

Egy tálban alaposan keverjük össze a mézet, a chilit, a mustárt és az balzsam ecetet.

5

Vegyük ki a pácolt csirkét a hűtőszekrényből és a fűszeres keverékből.

6

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és süssük 25-30 percig, félidőnél megforgatva.

7

Kenjük át a mézes-dijoni mustáros szószunkkal a csirkemellet. Pár perc múlva a másik oldalára fordítva is vonjuk be a mézes-mustáros mázzal.

8

A csirkemell belső hőmérséklete 74-79 Celsius fok között elkészültnek számít. A rácsokról levéve 5-10 perc pihenő után szeletelhetjük. Spenóttal és gnocchival ajánljuk, nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66