Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny


grillezett mogyoróvajas csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 evőkanál mogyoróvaj
 2 evőkanál Sriracha chiliízlés szerint bármilyen chilivel helyettesíthető
 4 evőkanál szójaszósz
 4 evőkanál Worcestershire szósz
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 csokor mogyoróhagyma apróra vágva
 pörkölt földimogyoróapróra vágva
Elkészítés
1

Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.

2

Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.

3

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.

4

Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.

5

Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói chimichanga emu hússalA klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!
Jalapenos szárított marhaHa szereted az intenzív ízeket és egy extra snacket keresel, akkor a szárított marhahús ideális választás számodra. Legyen szó egy egyszerű harapnivalóról vagy akár egy főételhez adott hozzávalóról ez az ínycsiklandó csemegének minden alkalommal megállíthatatlanul fogod nyúlni. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
Édes chilis rubNépszerű édes chilis száraz bbq rub. Kifejeztten csirkékhez és zöldségekhez ajánlják, de univerzális, tehát nyugodtan használható bármilyen bbq ételhez.
Chili DogA Fald Fel! csapata egy igazán pikáns és szaftos HOT DOG receptet hozott el nektek! A ketchup, mustár, majonézen túl is van élet, hát még milyen! Grill, füst, ropogós virsli, szalonna, chili! Ilyen a mi egyik kedvenc street foodunk!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 evőkanál mogyoróvaj
 2 evőkanál Sriracha chiliízlés szerint bármilyen chilivel helyettesíthető
 4 evőkanál szójaszósz
 4 evőkanál Worcestershire szósz
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 csokor mogyoróhagyma apróra vágva
 pörkölt földimogyoróapróra vágva

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.

2

Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.

3

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.

4

Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.

5

Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66