Chili Dog – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / Chili Dog – Fald fel! #receptek
Chili Dog – Fald fel! #receptek

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Fald Fel! csapata egy igazán pikáns és szaftos HOT DOG receptet hozott el nektek! A ketchup, mustár, majonézen túl is van élet, hát még milyen! Grill, füst, ropogós virsli, szalonna, chili! Ilyen a mi egyik kedvenc street foodunk!

Adag6 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszesen50 perc

Hozzávalók:
 100 g zsírszalonna
 1 fej vöröshagyma
 500 g sertés darálthús
 1 teáskanál
 1 evőkanál fokhagymapor
 1 teáskanál darált chili
 1 doboz paradicsomszósz
 1 evőkanál worchester szósz
 1 csomag Kométa bécsi virsli
 2 darab hosszú hot-dog buci
 majonéz
 200 g Szarvasi Füstölt mozzarella

Elkészítés
1

Chili:
A zsírszalonnát apróra kockázzátok fel és kezdjétek el lassú lángon zsírjára sütni. Miután a vöröshagyma is elkészült a zsiradékban, érkezhet hozzá a darált hús.

2

Miközben sül a husi megfűszerezitek sóval, darált chilivel és fokhagymaporral.

3

Mikor barnára pirult, belerakjátok a paradicsomot, a dijoni mustárt és a worchester szószt. A paradicsom és a chili formáját teljes mértékben bízzátok az ízlésetekre, használhattok teljesen friss paradicsomot és chilit is akár vagy maradhattok a szósznál és a száraz darált chilinél, ahogy mi is tettük. A chilit végül teljesen sűrűre kell elkészítenetek, hogy a bucikba szépen bele tudjátok rakni.

4

Buci és Virsli:
A választott virsliteknek magas hústartalmúnak kell lennie, mi a Kométa bécsi virslijét választottuk, amit finoman éppen csak a kés élével irdaltunk be. Pár perc alatt a grilleteken szépen megsül és egy enyhe füstös ízt is kap. A bucikat vágjátok félbe, de maradjon kinyitható. Kenjétek meg majonézzel és pirítsátok meg szintén a grillrácson.

5

Összerakás:
Minden résztvevő elkészültével a bucikba kerüljön 1-1 virsli.
Szedjetek rá bőven a chiliből és reszeljetek rá sajtot.
A maximális élvezetért ezzel is kerüljön vissza a tűzre és miután megolvadt a sajt, faljátok be!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 100 g zsírszalonna
 1 fej vöröshagyma
 500 g sertés darálthús
 1 teáskanál
 1 evőkanál fokhagymapor
 1 teáskanál darált chili
 1 doboz paradicsomszósz
 1 evőkanál worchester szósz
 1 csomag Kométa bécsi virsli
 2 darab hosszú hot-dog buci
 majonéz
 200 g Szarvasi Füstölt mozzarella

Elkészítés

Elkészítés
1

Chili:
A zsírszalonnát apróra kockázzátok fel és kezdjétek el lassú lángon zsírjára sütni. Miután a vöröshagyma is elkészült a zsiradékban, érkezhet hozzá a darált hús.

2

Miközben sül a husi megfűszerezitek sóval, darált chilivel és fokhagymaporral.

3

Mikor barnára pirult, belerakjátok a paradicsomot, a dijoni mustárt és a worchester szószt. A paradicsom és a chili formáját teljes mértékben bízzátok az ízlésetekre, használhattok teljesen friss paradicsomot és chilit is akár vagy maradhattok a szósznál és a száraz darált chilinél, ahogy mi is tettük. A chilit végül teljesen sűrűre kell elkészítenetek, hogy a bucikba szépen bele tudjátok rakni.

4

Buci és Virsli:
A választott virsliteknek magas hústartalmúnak kell lennie, mi a Kométa bécsi virslijét választottuk, amit finoman éppen csak a kés élével irdaltunk be. Pár perc alatt a grilleteken szépen megsül és egy enyhe füstös ízt is kap. A bucikat vágjátok félbe, de maradjon kinyitható. Kenjétek meg majonézzel és pirítsátok meg szintén a grillrácson.

5

Összerakás:
Minden résztvevő elkészültével a bucikba kerüljön 1-1 virsli.
Szedjetek rá bőven a chiliből és reszeljetek rá sajtot.
A maximális élvezetért ezzel is kerüljön vissza a tűzre és miután megolvadt a sajt, faljátok be!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Chili Dog – Fald fel! #receptek